4. maaliskuuta 2013

Valmista vartissa

Joskus käy niin, että duuniaikatauluun ei saa sovitettua lounastaukoa ja eväät ovat jossain muualla kuin mukana. Sellaisten työpäivien jälkeen on järjetön nälkä ja pötyä on saatava pöytään mieluummin heti.

Tällaisten tilanteiden pelastaja on yleensä joku pastasapuska. Aina parempi, jos sen tykötarpeet ovat valmiina kotikeittiössä, eikä turhaa aikaa tuhraannu ostosreissuun.

Viimeksi pakko-saada-syötävää-just-nyt-ongelman ratkaisu oli helppoakin helpompi ruusukaali-gorgonzolapasta, jonka aineisten hankkimiseen riitti pikainen täsmäisku Stockan juustotiskille. Aikaavievin askare oli ruusukaalien pilkkominen, mutta siitäkin huolimatta ruoka valmistui suurinpiirtein siinä ajassa kun pasta kypsyi.

Tämäkin resepti löytyi Food & Wine-sivustolta. Muilta osin olen ollut ohjeelle erittäin uskollinen, mutta chilin olen jättänyt pois, koska se ei mielestäni sovi homejuuston kaveriksi (kuten ei sovi myöskään valkosipuli).
Tarvitset:
3 dl penne-pastaa
pienen punasipulin
250 g ruusukaaleja
lorauksen oliiviöljyä
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
50 g gorgonzolaa

Tee näin:
Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen.

Silppua sipuli. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa sisäosat ohuehkoiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja freesaa sipulisilppua öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon ruusukaaliviipaleet. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Kypsennä sipuli-kaaliseosta viitisen minuuttia lempeällä lämmöllä. Sekoita joukkoon kaalin uloimmat lehdet ja ota pannu pois liedeltä.

Valuta pasta ja ota talteen puolisen desiä keitinvettä. Lisää valutettu pasta sekä vesi muiden ainesten joukkoon. Sekoita hyvin.

Murustele juusto pastan päälle ja tarjoa heti.

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Mä olen kanssasi samaa mieltä - chili ja valkosipuli sopivat lähes kaikkeen, mutta ei sinihomejuuston kaveriksi.
Ruusukaali ja gorgonzola taas on yhdistelmä, joka kuullostaa todella hyvältä :)

Jaana kirjoitti...

Ihanaa, että joku muukin on tajunnut noiden ainesten yhteensopimattomuuden!

Ruusukaali ja Gorgonzola sen sijaan ovat hyviä sekä yhdessä että erikseen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...