29. maaliskuuta 2013

Pahkeinen

Olipa kerran lehti nimeltä Pahkasika, jossa seikkaili muiden muassa Heikki-Pekka Miettisen luoma sarjakuvahahmo nimeltään Pahkeinen. Liki 30 vuotta (!) sitten näin oheisen stripin ensimmäistä kertaa ja siitä saakka olen säännöllisesti pähkinyt, että miltähän Pahkeinen maistuisi.
Julkaistu Pahkasian numerossa 1/85 ja skannattu tähän ilman lupaa.
Meneillään olevan mämmiseongin aikana olen tuhonnut tuota mustaa kultaa jo pari rovetta. Kympin luomumämmi on niin hyvää, ettei sen kaveriksi tarvitse välttämättä mitään lisukkeita. Siihen ei ole myöskään lisätty sokeria, vaan makeus on syntynyt imellyttämällä.

Kun vouhotin mämmeilystäni Facebookissa, sain sieltä vinkin mämmismoothien valmistukseen. Ihan loistava idea! Ja ennen kaikkea luonteva tapa yhdistää mämmi banaanin kanssa. 
Banskua en kuitenkaan keittänyt ja juhlapyhien kunniaksi lorautin nesteeksi hiukan kermaa. Tuloksena oli aivan käsittämättömän maukas pääsiäisen aamiaisjuoma. Että kiitosta vaan vinkkaajalle! 
Tarvitset:
1 dl mämmiä
1 dl rahkaa
banaanin
½ dl kermaa

Tee näin:
Sekoita tykötarpeet blenderissä tasaiseksi seokseksi. Kaada lasiin ja nauti pillillä.

4 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

Kerrassaan nerokasta! Ja siis sama juttu, Kymppimämmiä vedän ihan suoraan rasiasta ilman mitään, aijai. Vielä neljä vuotta sitten en suostunut mämmiin koskemaan ja nyt ihan addikti. Erikoista miten makuhermot muuttuu.

Jaana kirjoitti...

♥ mämmi

Anonyymi kirjoitti...

Mämmismoothie oli ihan kivan makuista,lisäsin rahkaa puolet enemmän. Mämmin maku tuli paremmin esiin

Jaana kirjoitti...

Ano, olin unohtanut koko mämmismoothien! Se onkin taas ajankohtainen, kiitos muistutuksesta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...