16. maaliskuuta 2013

Hypeburgerilla

Hietalahden hallin osteribaarin (jonne on äskettäin saatu muutama asiakaspaikka lisää - hurraa!) jälkeen testauslistallani olivat vuorossa Lihakauppa Roslundin (Lönnrotinkatu 34) hampurilaiset. Sama kauppias on muonittanut kansalaisia jo tovin Teurastamon Portissa, ja molempien paikkojen ruokia on kehuttu kovasti.
Hiiligrillattuja burgereita voi nautiskellä tiskillä istuen tai pöytien ääressä parvella, mistä voi tarkkailla alakerran tapahtumia. Kakkoskerrokseen voi myös paeta alhaalla ajoittain leijuvaa melko jykevää käryä....
...sillä juuri remontoidussa hallissa on ollut ongelmia ilmanvaihdon kanssa. Onneksi tähän lastentautiin on tulossa helpotusta.
Tilasin kaupan nimikkoevään, Rosburgerin. Pikkuisen kuivahtaneen briossin välistä löytyi vaikka mitä: coleslaw'ta, Myrttisen hapankurkkuviipalaleita, iso pihvi, juustoa ja optimaalinen määrä pekonia. Hampparin lisukkeeksi tuli automaattisesti maukkaalla kastikkeella kruunattu salaattisiivu, ranskalaiset (hirmu hyviä) maksoivat extraa.
Rosburger oli periaatteessa ihan jees, mutta pihvi ei valitettavasti ollut onnistunut. Hieman punerva jauhelihapihvi on hieno juttu, mutta jos sisuksesta saa kaapia parin ruokalusikallisen verran täysin raakaa jauhelihaa, niin se vähän tökkii. 

Hampurilainen, ranskalaiset ja tölkillinen sitruunalimua maksoivat yhteensä 18,50 euroa. Mielestäni 12,50 euron arvoinen hampurilainen oli ehkä snadisti ylihinnoiteltu, varsinkin kun osa pihvistä oli syömäkelvotonta. Seuralaisen ottama hevosburgeri olisi ollut parempi valinta. No, sitä sitten seuraavalla kerralla.

10 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kunnon hampurilaispihvin paistaminen on haasteellista. Usein on käynyt niin, että tarpeeksi paksu pihvi on päältä musta ja sisältä turhankin punainen...yllättävää kuitenkin että sama ongelma vaivaa ammattilaisiakin...

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ne pitäs painaa kuopalle keskeltä vähän niin kypsyy nätisti, näin ameriikassa opettavat..

Chez Jasu kirjoitti...

Pari kertaa käyneenä jaan kokemuksen. Vähän tyyris eikä ihan hirveästi syötävää vaikka toki onkin maukas. Musta se käry on siellä ylhäällä kyllä vielä pahempi.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuota burgeria ei ole kokeiltu, mutta syksyllä maistettiin saman firman "pulled pork burgeria" ja petyttiin pahan kerran. Se mikä piti olla pulled porkia, oli kevyesti paistettuja ja sitkeitä possukuutioita eli ei sinne päinkään mtä oikea pulled pork on. Odotellaan siis sellaista postausta, joss varauksetta kehutaan Roslundin eväitä ja vasta sitten mennään uudestaan.

aleksi kirjoitti...

mutta mä kyllä pidin niiden pulled porkista.. vähän liina äitelää kastiketta niiku oikeestaan aina tollasisa mun makuun mutta se taitaa olla mun syy.

briossiin kääritty hamppari kandee käydä syömässä jo aamulla. vaikka briossi on musta yksi parhaita leipomotuotteita niin se menee kanssa kuivaksi tosinopeesi.. jäähtymisestä pari tuntia niin se alkaa olemaan roskiskamaa

Jaana kirjoitti...

Minna, totta turiset. Juttelimme seuralaiseni kanssa ihan samasta asiasta eli miten saada sekä pihvit kypsiksi että pintaan optimaalinen hiiligrilliefekti. Ei oo helppoo.

Ano, hyvä vinkki, kiitos siitä! Kyllä ne siellä Ameriikassa jotain osaavat :-)

Jasu, laitoin Roslundille linkin blogahdukseeni ja he reagoivat asiallisesti eli myönsivät pihvinpaistamismokan, pahoittelivat tapahtunutta ja lupasivat kompsensaatiota.

Minusta yläkerran käry oli ihan siedettävä. Alhaalla se jotenkin ahdistaa enemmän, varsinkin jos on ruuhkaisaa.

Tuplaespresso, tuosta nyhtöpossuburgerista olen kuullut aika ristiriitaista palautetta. Pitänee testata se seuraavaksi.

aleksi, vinkkisi briossinnauttimisajankohdasta on laitettu korvan taakse :-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ristiriitaista palautetta nyhtöpossuburgerista? Ahaa. Siis meidän lisäksi ei ole kelvannut joillekin muillekaan? Tarttee varmaan käydä testaamassa joskus uudelleen. Mutta toisaalta se voi olla niinkin että suutarin pitäisi pysyä lestissään? Ehkä kelvollisen lihakaupan ei pitäisi ollenkaan yrittääkään olla trendikäs ravintola, jos ei saa palkattua siihen hommaan riittävän hyviä kokkeja.

Jaana kirjoitti...

Tuplaespresso, joo, nyhtöpossusta olen kuullut sekä kehuja että moitteita, mutta tuota Rosburgeria on lähinnä kilvan ylistetty. Siksi omalle kohdalle osunut raaka pihvi harmitti erityisesti.

Mä kyllä tykkään, että perusliiketoiminnan kylkeen keksitään jotain lisäkivaa (jos se liittyy omiin tuotteisiin). Mutta siinä olet oikeassa, että sapuskoiden tekeminen olisi hyvä uskoa ammattilaisten käsiin. Sillä tavoin tulee helpommin varmistettua myös myytävien eväiden tasalaatuisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Ihan tiedoksi että Roslundilla paistavat sen pihvin medium rareksi, kuten kunnon naudanliha kuuluukin. Well donen saa pyytämällä, mutta se ei ole niin hyvää.

Jaana kirjoitti...

Moi Anonyymi, ihan tiedoksi, että erotan raa'an ja medium raren jauhelihan toisistaan. Minulle sattui pihvi, joka oli sisältä täysin raaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...