Nachos supreme on loistava illanistujaissyötävä vaikkapa näin uudenvuodenaattona ja sitä voi tuunata omien mieltymysten sekä kaapista löytyvien tykötarpeiden mukaan. Minä korvasin valmiin tacokastikkeen Pirkan luomutomaattimurskalla, koska halusin itse säädellä peltievään chilisyyttä Srirachalla ja jalapeñoilla. Juustokastikkeena käytin valmiskamaa muistaakseni Santa Maria-tuoteperheestä. Jauheliha oli luomupossua, koska sitä sattui pakastimessa olemaan.
Minkähän vuoksi muuten täällä Suomessa maissilastuja (tortilla chips teksmeksiksi) kutsutaan kategorisesti nachoiksi, vaikka nachos on ruokalaji, josta noita lastuja löytyy kera erilaisten tilpehöörien?
Jauhelihasoossiin tarvitset:
300 g (luomupossun) jauhelihaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
Srirachaa
Lisäksi tarvitset:
punasipulin
200 g maissilastuja
2½ dl maissia
jalapeñoja
2½ dl tomaattimurskaa
250 g valmista juustokastiketta
2-3 dl juustoraastetta
tuoretta korianteria
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
Ruskista jauheliha pannulla. Mausta se jeeralla, korianterilla, savupaprikajauheella, oreganolla, suolalla, mustapippurilla sekä makusi mukaan Srirachalla.
Kuori punasipuli ja pilko se pienehköiksi kuutioiksi.
Levitä leivinpaperoidulle uunipellille kaksi kolmasosaa maissilastuista ja kumoa jauheliha lastujen päälle. Lisää sipulit, maissit sekä haluamasi määrä jalapeñoja. Lusikoi niiden päälle tomaattimurska ja juustokastike. Levitä päällimmäiseksi loput maissilastut ja juustoraaste.
Paista uunissa noin vartin verran kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä.
Ripottele paistoksen päälle tuoretta korianteria ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti