18. tammikuuta 2014

Retikka sydän nyhtöpossu

Kokkailin tuossa vuodenvaihteen tietämillä pitkästä aikaa aasialaisittain maustettua nyhtöpossua salaatinlehtiin käärittäväksi. Tämäntyyppisen syötävän innoittajana oli korealainen eväs nimeltään bo ssäm (umlautittomilla kielialueilla bossam), jollaista oli askarreltu myös Hannan soppalan itsenäisyyspäiväpileisiin.
Lisukkeiden osalta harhauduin hieman sivupoluille, sillä valmistin possun kaveriksi rapeaa retikkasalaattia. Kirpsakan retikan olemassaolo unohtuu luvattoman usein, vaikka kyseessä on ihan loistava ja monikäyttöinen raaka-aine. Kyssäkaalin kanssa tuppaa olemaan vähän sama juttu.

Retikkasalaatti toimi nyhtiksen kumppanina vallan erinomaisesti. Vihreän Tabascon ja semiäksyjen lihariekaleiden lisäksi salaatinlehtikääröjen tulisuutta voit kohentaa haluamasi suuruisella töräyksellä srirachaa. Ruokajuomaksi passaa oivallisesti  lager-tyyppinen olut.

Oheisessa ohjeessa ei ole tykötarpeiden tarkkoja määriä. Retikka kannattaa pitää kuitenkin pääosassa ja lisätä muita aineksia sen verran kuin hyvältä tuntuu.
Retikkasalaattiin tarvitset:
retikkaa
korianteria
lehtipersiljaa
majoneesia
suolaa
vihreää Tabascoa

Tee näin:
Kuori ja raasta retikka.Laita raaste kulhoon.

Silppua retikan sekaan korianteria ja lehtipersiljaa.

Lisää joukkoon sen verran majoneesia, että se sitoo retikkaraasteen ja yrtit yhteen.

Mausta suolalla ja vihreällä Tabascolla.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Eipä pöllömmän oloinen tuo retikkasalaatti, pitää seuraaviin bo ssäm -bileisiin väkertää sellainen!

Jaana kirjoitti...

Väkerrä ihmeessä! Mä ajattelin kokeilla seuraavalle nyhtissatsille kyssäkaalilisuketta.

Siiri kirjoitti...

Retikka olisikin itelleni vähän vieraampi raaka-aine, kuullostaa kokeilemisenarvoiselta. :)

Jaana kirjoitti...

Siiri, suosittelen retikkakokeilua lämpimästi. Sen rakenne on tosi mukava ja rapsakka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...