5. tammikuuta 2014

Pieni panimo suuressa kaupungissa

Australian reissun jälkimmäisellä Sydney-pätkällä tein melko keikkuvan lauttamatkan Manlyyn, jossa sijaitsee 4 Pines-pienpanimo. Paluumatkalla merenkäynti oli onneksi säyseämpää (tai sitten heiluin samassa tahdissa paatin kanssa).
Panimo on perustettu vuonna 2008. Sen yhteydessä on alusta asti toiminut mukavan oloinen ravintola, jossa ehdin hörpätä mukillisen 4 Pinesin varsin herkullista Pale Alea ennen panimokierroksen alkua. "Kierros" on ehkä turhan suureellinen ilmaisu, sillä panimo pöhisee pubin viereisessä huoneessa.
Kun kierros alkoi, minä ja lössi norjalaisia jätkiä siirryimme muutaman metrin matkan baarijakkaroiltamme kuuntelemaan Kellyn tarinointia oluen panemisesta 4 Pinesissa. Keskeneräiset juomat saimme ottaa kierrokselle mukaan.
4 Pinesin vakiovalikoimassa on viittä eri olutta sekä yhtä laatua siideriä. Tarjolla on myös kausittain vaihtuvia oluita, joita on saatavilla rajatun ajan yleensä ainoastaan panimoravintolasta.  Pienet tuotantoerät mahdollistavat joskus villeiltäkin tuntuvien ideoiden kokeilun.
Beers-R-Us.
Erityisen hurjalta kuulostaa 4 Pinesin ja Saber Astronauticsin Vostok the World's First Space Beer-yhteistyöprojekti, jonka puitteissa vuonna 2012 Australian parhaana palkittua Stoutia ollaan viemässä aina avaruuteen saakka!

Kierroksen päätteeksi saimme maistiaisia kaikista 4 Pinesin perusvalikoiman oluista. Näytteet eivät olleet mitään sniiduja fingerporillisia, vaan reippaita kahden ja puolen desin satseja.
Maistelu kehoitettiin suorittamaan vasemmalta oikealle. Oikean reunan mahtavan banaaninen Hefeweizen soveltuisi mitä parhaiten kuuman kesäpäivän janojuomaksi. Kolschista en hirveästi innostunut, mutta Pale Alen juuri passeli humalointi ja muikea greippisyys sopivat minun suuhuni erinomaisesti. Makeahkoon ja hennon yrttiseen Extra Special Bitteriin tykästyin myös kovasti ja avaruus-Stout oli aikamoista herkkua.
4 Pinesin selkeät lempparini olivat ESB ja Stout.
Kuvan kyltti tiivistää olutnäytteiden jälkeisen olotilani harvinaisen selkeästi.
Jos tykkäät juoda muitakin oluita kuin lagerita ja Sydney osuu reitillesi, niin koukkaaa ehdottomasti Manlyyn ja 4 Pinesiin. Seuraavalla omalla visiitilläni siellä voisi satsata ruokailuunkin, sillä ensivierailun jälkeen livahdin viereiseltä kadulta bongaamaani sushipaikkaan lounastamaan.
Note to self: parin olutlitran nauttimisen jälkeen ei ole taloudellisesti järkevää mennä syömään liukuhihnasushia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...