1. tammikuuta 2014

Z niinku pulla

Sattuma on kyllä jännä juttu. Tai miksi sitä nyt kutsuisi, kun saapuu Tasmaniasta Melbourneen paatilla niin järjettömän aikaisin, että hotellihuoneeseen pääsemiseen on aikaa monta pitkää tuntia ja vettä sataa ikävästi, joten hirmu kauas majapaikasta ei tee mieli lähteä kastumaan ja niinpä siinä sitten alkaa näpelöidä guuglemäpsiä jonkin tolkullisen taivalluksen päässä hotellilta sijaitsevan fantsun ajanviettopaikan toivossa ja tulee bonganneeksi kohtalaisen läheltä kaupungissa ihan juuri äskettäin avatun Zumbo Patissierin, jonne käveltyään tajuaa, että... 
...putiikissa hengaileva mobro onkin ilmielävä Adriano Zumbo! Sain kunnian vaihtaa herra sokerileipurin kanssa muutaman sanan, eikä sen jälkeen vesisade ketuttanut enää yhtään. Tai ketutti toki, mutta vähemmän kuin ennen zumbomööttiä.
Tämä Melbournen myymälä (14 Claremont St, South Yarra) avattiin tosiaan vain muutamaa viikkoa ennen reissuani ja se on Zumbon leivonnaisten tapaan vähän enemmän kuin tavallinen pullapuoti.
Paikan marenkijäätelösohvat olivat melkein liian söpöjä istuttaviksi.
Vitriinien herkuista ensimmäisenä silmiini osui MasterChef Australian kakkoskauden finaaliviikon pudotuskisasta tuttu "Cake from Hell" eli V8 Vanilla Cake. Lukaisepas Käntty-Aleksi tuon ihanuuden valmistusmanuaali ja kerro, tekisitkö mulle tällaisen synttärikaakun?
Zumbo on lanseerannut oman versionsa Dominique Anselin keksimästä Cronutista, mutta sen nimi on tietenkin Zonut. Niiden maut vaihtelevat viikoittain ja minun visiittini aikoihin pullassa maistuivat pistaasi, kirsikka ja marenki.
Myös ylinättien leivosten arsenaali vaikutti todella houkuttelevalta, mutta Annoying Orangea ja Non Che Nudo Ka'ta söin vain silmilläni.

Sydneyssä Zumbolla on peräti neljä toimipistettä, joista vierailin kasinokompleksi-viihdekeskus Starissa (80 Pyrmont St, Pyrmont) sijaitsevassa myymälässä. Tässä concept storessa "Sweet Assassin"  Zumbon luomia ällistyttäviä leivoksia esiteltiin kuin museossa konsanaan.
Kun Cro... eiku Zonutissa risteytyivät voisarvi ja donitsi, niin hulppea ChouxMaca on tuulihatun ja macaronin ristisiitos.
Thyme for Passionissa on passionhedelmää koko rahalla.
Dirty Dania kuvaillaan sanoilla "dirty but delicious", Malt & Teaser on puolestaan vähän kuin pikkuisen isompi Malteser, mutta ei sinne päinkään.
Juustokakkumassalla täytetty jättimacaron Hello Cheesecake edustaa tyylipuhdasta leivospornoa.
Zumbon maailmassa macaronitkaan eivät ole macaroneja vaan luonnollisestikin ne ovat zumbaroneja! Makuvariaatioita löytyy mustikkapannarista popcorniin ja kaikkea siltä väliltä.
Sydneyssä sorruin ostamaan sikspäkin zumbaroneja, koska rasian hinta tilitettiin kokonaisuudessaan Movember-hyväntekeväisyyskampanjaan. Lienee kai turha mainita, että Zumbon Starin myymälän miespuolisilla työntekijöillä oli jo marraskuun loppupuolella melko messevät pensselit.

4 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

dirty dani näyttää eeerittäin kutsuvalta..
..pitää kattoa sitä kakkua, en vaan ole mikään kakkuvelho, lähinnä lintsasin kakkutunnit!

Jaana kirjoitti...

Sä pystyt siihen! Uskoni on vahva!

Hayley kirjoitti...

Mahtavaa, toi Zumbo on kyllä ollut mainio persoona Mastiksessa. Hyvä tuuri sulla!

Jaana kirjoitti...

Hayley, oli kyllä mahtitsägä! Zumbo on minunkin suosikkini - Matt Prestonin jälkeen tietenkin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...