Joskus inttervepistä löytää asioita, joita on ihan pakko kokeilla heti. Yksi sellainen asia oli bataatti-tomaattikastikkeen ohje, johon tärmäsin Food & Wine-sivustolta. Tuolle saitille kannattaa harhautua harkiten, sillä sieltä tulee harvoin palattua tyhjin käsin.
Tähän käskettiin käyttämään tuoretta tomaattia, mutta lykkäsin blenderiin säilykkeitä. Peltipurkkiboikottini ansiosta olen tykästynyt kovasti GoGreenin luomumurskaan, jota saa nestekartonkitörpöissä. Suosittelen kokeilemaan, jos muttihyllyt on ostettu tyhjiksi (kandee kyllä testata muutenkin).
Oheiset ainekset ovat noin puolet alkuperäisreseptin tykötarpeista. Tuunasin soossia yhdellä valkosipulinkynnellä, koska ilman sitä se maistui pikkuisen pliisulta. Sekoitin noin puolet kastikkeesta pastan joukkoon ja loput levittelin pizzapohjalle, jolle laitoin myös jämät haisujuustosta ja kahdesta oliviipurkista sekä pari siivua pekonia.Tarvitset:
300 g bataattia
1 dl tomaattimurskaa
valkosipulinkynnen
1 dl vettä
½ dl kermaa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Tee näin:
Kuori ja kuutioi bataatti.
Keitä bataattikuutiot kypsiksi vedessä.
Valuta kypsät bataatit ja kaada ne blenderiin.
Lisää joukkoon tomaattimurska valkosipuli, vesi, kerma sekä öljy.
Surauta ainekset tasaiseksi soseeksi.
Mausta sose pippurilla ja suolalla.
4 kommenttia:
Bataatti-pizzakastike?! Wau... Kokeillaan heti kun seuraavan kerran tehdään pizzaa.
Tää oli yllättävän hyvää pizzassakin, mutta ilman valkosipulia soossi oli vähän pliisu.
Tuota pitsakastiketta minäkin tulin hehkuttamaan. Mainio idea, vähän uutta lätyn päälle!
Mari, soossi tuo kyllä vaihtelua pizzaan. Pitää kokeilla sitä vielä "harkitumpien" täytteiden kanssa, ensitestiin tuli käytettyä jääkaapistä löytyneitä jämiä :-)
Lähetä kommentti