Itse lusikoin mahtitahdasta viimeksi maapähkinävoinuudeleihin, joiden reseptin bongasin Serious Eats-sivustolta. Tuloksena oli hirmu hyvää ruokaa, joka sijoittunee tuhtiudessaan sydänkohtausvoileivän ja possu-maapähkinäcurryn välimaastoon.
Eväs ei siis ole ihan jokapäiväistä leipää. Oheisen ohjeen mukaisesta satsista syntyy 3-5 annosta syöjien nälästä ja maapähkinävoinhimosta riippuen. Lisukkeena ja suun raikastajana toimii oivallisesti kurkku-mangosalaatti.
Tarvitset:
valkosipulinkynnenmuutaman sentin pätkän inkivääriä
1½ dl maapähkinävoita
½ dl lämmintä vettä
2 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl (ruskeaa ruoko)sokeria
1 tl kuivattua chiliä
200 g udon-nuudeleita
½ dl paahdettuja maapähkinöitä
Tee näin:
Kuori ja paloittele valkosipuli ja inkivääri.
Tehosekoita valkosipulista, inkivääristä, maapähkinävoista, vedestä, soijasta, öljystä, etikasta, sokerista ja chilistä tasainen kastike.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsistä nuudeleista vesi pois.
Sekoita kastike ja nuudelit kulhossa. Koristele maapähkinöillä ja tarjoa heti.
6 kommenttia:
Minäkin odotan, että pääsen B&J -uutuutta maistelemaan!
Ja voisin kyllä maistella myös noita nuudeleita, vaikuttaa niin hyvältä.
no alton brownilla on mielestäni aina ollut oikea asenne ruokaan, pitää tietää mitä se sisältää ja miten se tehdään!!
Virpi, nuo nuudelit ovat todella tuhtia kamaa, niistä vetää tosi helposti överit. Sinua on nyt varoitettu ;-)
Herkkusuun Lautasella, Alton Brown on minulle aika tuore tuttavuus, mutta hän vaikuttaa mielenkiintoiselta kaverilta.
Tuommoinen onkin hurjan hyvää;olen maapähkinäfanina tehnyt samantapaista:)
Ai niin Alton Brownin kaikki videot on tullut katseltua;mahtavia;D
Yaelian, maapähkinät ja erityisesti maapähkinävoi ovat NIIN koukuttavaa syötävää!
Lähetä kommentti