11. maaliskuuta 2013

Kalanmunapastaa

Taannoin työstämieni umamiskageneiden tykötarpeista jäi yli melkoinen läjä mätiä. Hyödynsin mätijämät ja kokkailin siitä kera kalapalan mäti-savulohipastaa. Hurjan hyvää!

Sapuskan resepti on peräisin Food & Wine-sivustolta. Tuunasin sitä ihan pikkuisen jättämällä lehtipersiljan pois ja käyttämällä kuivattua rakuunaa, joka sopi rasvaisen kalan kaveriksi hämmästyttävän hienosti. 
Ohjeen mukaisesta satsista riittää neljälle syöjälle. Pastan jämät toimivat yllättävän hyvin myös seuraavan päivän työpaikkalounaana mikroaaltouunissa lämmäytettynä ja muovirasiasta nautittuna.
Tarvitset:
200 g nauhapastaa
salottisipulin
voita
1 dl ranskankermaa
2 tl kuivattua rakuunaa (vähemmän, jos käytät tuoretta)
suolaa
mustapippuria
50 g savustettua lohta
100 g kirjolohenmätiä

Tee näin:
Keitä pastaa pakkauksessa mainittu aika runsaasti suolatussa vedessä.

Silppua salottisipuli. Sulata voi isossa pannussa ja freesaa sipulisilppua siinä parin minuutin ajan.

Lisää pannulle pasta, ranskankerma ja rakuuna sekä vajaan desin verran pastan keitinvettä. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Lisää pastan joukkoon ruodittu lohi sekä kolme neljäsosaa mädistä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita varovasti.

Jaa pasta lautasille ja koristele annoksen mädillä.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

jaaha heti se tökkii tää kommentointi, piti sanoa että näyttää niin ihanalle toi pasta heti näin aamutuimaan!
Herkkusuun lautasella

Jaana kirjoitti...

Tuosta tuli kyllä hyvää. Vähän epäilin mikroaaltouunitetun pastan maistuvuutta, mutta ihan mielelläni sitä loppujenlopuksi söin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...