Tänä suvena ei ole tarvinnut turvautua toriraparpereihin, sillä olen saanut hurmaavia pinkkejä pötköjä jopa kolmen kotipuutarhurikaverini tontinkulmilta. Valtaosan niistä pakastin, mutta yhdestä nipusta keittelin raparpericurdia.
Tämän kiintoisan curd-variaation löysin ihanaisesta Herkku ja koukku-blogista. Töhnää hämmentäessäni ihmettelin sen kovin vaaleaa väriä. Herkkukoukkujen curd oli paljon tummempaa, vaikka käyttämäni sokerikin oli ruskeaa ruokosokrua.
Kävi ilmi, että Herkkukoukkulassa raparpereja ei oltu kuorittu. Itse poistin varsista punervimman ulkokuoren ennen paloittelua ja keittämistä, siksi lopputulokseni oli blondimpi.
Raparpericurd maistuu mahdottoman hyvältä jogurtin kanssa ja paahtoleivän päällä. Sillä voisi myös täyttää kakkuja tai syödä lettujen kaverina. Mahtitahdasta!
Tarvitset:
400 g raparperia
½ dl vettä
4 keltuaista
1 dl ruskeaa ruokosokeria
1 tl vaniljauutetta
30 g voita
Tee näin:
Kuori ja pilko raparperit. Keitä palat vedessä muhjuksi.
Sauvasekoita mössö tasaiseksi ja anna sen jäähtyä.
Vispaa keltuaiset ja sokeri kuohkeiksi vesihauteessa.
Lisää raparperisosetta vähän kerrallaan keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksuhkoa tahnaa. Mausta seos vaniljauutteella.
Sekoita joukkoon voi ja purkita curd.
4 kommenttia:
Aijai, tää on mullakin vielä testaamatta. Enää uupuu se hyvä suomennos curdille? Kurdi on hiukan harhaanjohtava. Hillotahna? Levite? Herkkutöhnä?
Testaa ihmeessä, on hirveen hyvää!
Itse tykkään termistä möhnä.
Jälkkärimöhnä. Teen!
^tykkään :-)
Lähetä kommentti