3. kesäkuuta 2012

Taloudellisen taantuman elvytyssalaatti

Ennen Dublinin pakomatkaani liittyviä Guinness- ja Howth-postauksia täytyy pikkuisen hehkuttaa hulppeaa salaattia, jota tein tänään kosahtaneen läppärini sisuksista tiedostoja pelastamaan saapuneelle supersankarille ja hänen paremmalle puoliskolleen.

Kuten jo kerroin, dublinilaisissa ravintoloissa black pudding tuntuu tällä hetkellä olevan melkoisen trendikäs raaka-aine. Tähän salaattiin yhdistelin minulle mieluisimpia tykötarpeita eri sapuskoista, joita paikan päällä maistelin.

black_pudding_chorizo_salad
Irlantilais-espajalaiseen makkarasalaattiin laitoin retkeltä muassani tuoman lempeän black puddingin lisäksi mausteista chorizoa lähismarketista. Makkaroiden maut soivat oikein kivasti yhteen ja ruokavieraatkin tykkäsivät.

Tuota loistavaa corkilaista McCarthy’s Blackpuddingia voi muuten tilata valmistajan verkkokaupasta. Tai sitten sen tilalla voi käyttää kotoista Tapolaa.

black_pudding_chorizo_salad
Tarvitset:
200 g chorizoa
muutaman leipäviipaleen
400 g black puddingia tai mustaamakkaraa
nokareen voita
puskan jääsalaattia
50 g rucolaa
pari kourallista kirsikkatomaatteja

Kastikkeeseen tarvitset:
½ dl sitruunan mehua
noin ½ dl avocadoöljyä
noin ½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuutioi chorizo ja paista kuutiot pannulla rapeiksi. Pannulle ei tarvitse laittaa rasvaa, sitä irtoaa makkarasta ihan tarpeeksi. Ota makkarat pois pannulta.

Kuutioi leipäviipaleet ja paista kuutiot pannulla rapeiksi chorizosta irronneessa rasvassa. Ota leivät pois pannulta.

Poista verimakkarasta kuori ja kuutioi makkara. Sulata pannulla nokare voita ja paista verimakkarakuutiot pannulla rapeiksi. Makkarat murenevat hiukan, mutta siitä ei kannata huolestua.

Pese ja kuivaa salaatit. Puolita tomaatit.

Sekoita kastikeainekset keskenään.

Laita salaatit sekä tomaatit kulhoon ja kaada kastike niiden päälle. Sekoita hyvin.

Ripottele joukkoon haaleat chorizot, verimakkarat ja leipäkuutiot. Tarjoile heti.

PS. Tiedostojen pelastusoperaatio oli menestyksekäs ja tästä lähtien yritän muistaa harjoittaa varmuuskopiointia jo ennen kuin se on liian myöhäistä.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Enkä olis uskonut että suklaa ja HP toimivat niin hyvin yhteen! Tai ehkä se vaatii että kumpainenkin on maustettu Guinessilla - täytyiskin testata.

Jaana kirjoitti...

Guinness on vähän niin kuin pekoni: se tekee kaikesta parempaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...