9. kesäkuuta 2012

Varhaiskaali on parhautta!

Jalkapallokisastudion eväisiin kaivattiin raikasta ja rouskuvaa coleslaw-tyypppistä salaattia. Tällä kertaa en halunnut tehdä sitä luottoreseptilläni, vaan mieliteko kohdistui jogurtittomaan ja majoneesittomaan vaihtoehtoon.

Kuukkeloin mukavan oloisen ohjeen, mutta kaupassa tarjolla ollut punakaali oli enemmän löysää ja ruskeaa kuin punaista ja napakkaa. Suunnitelmani muuttuivat lennossa: päätin ostaa vain vihreitä ja rapeita työtarpeita.

Tuunatusta kaalisalaatista tuli aivan törkeän hyvää! Varhaiskaali sopii salaatteihin loistavasti ja on muutenkin niin kunkkua kamaa, että voisin veikata sen olevan vakioaines lähiviikkojen kotikokkailuissa.

Kaalisalaatin voi syödä heti tai sen voi myös antaa ässehtiä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, jolloin kasvikset ehtivät pikkelöityä. Salaatti toimii loistavasti lisukkeena vaikka minkä kanssa, mutta kukaan ei kiellä vetelemästä sitä pelkiltään.

coleslaw_without_mayo
Tarvitset:
300 g varhaiskaalia
100 g kesäkurpitsaa
100 g varsiselleriä
puolikkaan sitruunan raastetun kuoren
½ dl sitruunanmehua
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Suikaloi kaali, raasta kesäkurpitsa ja pilko varsiselleri (myös lehdet).

Sekoita kasvikset keskenään ja raasta mukaan sitruunan kuori.

Sekoita sitruunanmehusta, öljystä ja hunajasta kastike. Mausta se suolalla ja pippurilla.

Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...