14. kesäkuuta 2012

"Nothing fancy, just good food"

Albertinkadun ja Merimiehenkadun kulmaan avatusta Hokusta (Merimiehenkatu 18) on kuulunut yltiöpositiivisia kommentteja ympäri kaupunkia ja intterveppiä. Yritimme jo kerran päästä testaamaan paikkaa Hannan ja Aleksin kanssa, mutta ilman pöytävarausta oli ihan turha yrittää sisälle.

Toisella kerralla olimme kaukaa viisaita ja teimme varauksen hyvissä ajoin vähän isommalle porukalle. Hokussa oleilumme aikana ovella kävi useita nälkäisiä ihmisiä kokeilemassa onneaan sisäänpääsyn suhteen, mutta henkilökunta joutui myymään heille eioota.

Hokussa on tarjolla havajilaista ruokaa, koska ravintolan perustaja Ryan Shibuya on kyseisiltä huudeilta lähtöisin. Havajilainen keittiö on saanut runsaasti vaikutteita saarille tulleilta siirtolaisilta ja omissa annoksissani japanilaiset ja korealaiset maut olivatkin vahvasti läsnä.
Mukavan makuinen Bikini Blonde Lager oli ehtaa mauilaista kamaa ja toimi ruokajuomana oivallisesti.
Rapeiksi paistetut sianlihatäytteiset gyozat olivat aivan tolkuttoman hyviä.
Possulinja jatkui pääruoassa, joka oli mureaa porsaankylkeä soija-chilikastikeessa. Taivaallisten sikakuutioiden kanssa tarjolla oli sopivan kiukkuista kimchiä ja rutkasti korianteria. Omnomnomnom!
Vaikka olinkin jo täynnä suolaisista herkuista, halusin testata myös listalla olevan ananas-kookospiiraan. Se oli sapuskoiden heikoin lenkki, mutta silti ihan OK. Purkkiananaksesta ja aika ujosti kookoksisesta soossista riitti maistiaisia koko kuuden hengen seurueellemme, koska muillakin oli ähky.

Kaksi bikinibisseä ja ruoat maksoivat hassut 39 euroa eli Hokun hinta-laatu-suhde on kerrassaan erinomainen. Kulinaarimurula suosittelee äärimmäisen lämpimästi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mitä! Mestassa on tarjolla yhtä universumin parasta ollutta (Red seal ale), ja menit sitten ottamaan KAHDESTI tuota mau(i)tonta litkua ;)

Jaana kirjoitti...

Syytän tapahtuneesta Havaji-teemaa. Bikinibisse oli kyllä ihan oivaa ruokajuomaa, eikä se nyt mitään totaalisen mautonta litkua ollut.

Seuraavalla Hoku-keikalla lupaan maistaa hyljekaljaa, kun sitä noin anonyymisti kehutaan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...