Uusia perunoita, silliä ynnä muuta kalaa sekä makkaraa on varmasti tarjolla monessa ruokapöydässä tänä viikonloppuna. Nälkä on karkoitettu samoilla eväillä myös Kulinaarimurulassa, vaikka täällä ei muita perinteisiä juhannusriittejä (esimerkiksi ruuhkassa ajamista mökille hyttysten syötiksi rentoutumaan) harjoitetakaan.
Savustetusta kalasta saa oivallista salaattia, joka maistuu kesälle. Tämän juhannussalaatin sekoitin varhaiskaalista, jääsalaatista, tillistä, varrellisista kapriksista, keitetystä kananmunasta ja savusiiasta. Kastikkeenä käytin ihanaista tervalöökiä.
Napakasta puolikiloisesta savusiiasta riitti tarpeita reiluihin salaattiannoksiin kahdelle hengelle sekä kipolliseen tahnaa, joka maistui taivaalliselta Kanniston maalaisleivän päällä. Siian lisäksi hämmensin möhnään majoneesia, älyttömästi tilliä, sitruunanmehua, suolaa ja pippuria.
Eat & Joy Maatilatorin makkarahyllystä löysin karhunlaukalla maustettua ja jännästi vihertävää bratwurstia. Hippikyrsää ♥
Kaalisalaatin kanssa nautittu laukkamakkara osoittautui ihan törkeän hyväksi heräteostokseksi.
Täällä on herkuteltu myös kotimaisilla uuden sadon potuilla. Ensimmäinen satsi tuli vedeltyä pelkiltään tillin ja voin kanssa. Seuraavat perunat saivat kaverikseen rymättyläläistä parlamenttisilliä.
Bongasin sillireseptin kesäkuun Kantrista ja innostuin siitä tykötarvelistalla olevan HP-kastikkeen vuoksi. Soossista tuli oikein mukavan makuista, vaikka korvasin originaaliohjeessa mainitun (mutta kauppaan unohtuneen) sinappijauheen (1 tl) tuplamäärällä valmista Dijonia.
Tarvitset:
4 matjessillifileetä
½ dl kermaa
4 tl sokeria
2 tl Dijon-sinappia
½ dl majoneesia
5 tl HP-kastiketta
reilusti tilliä
Tee näin:
Huuhtele ja paloittele sillifileet.
Sekoita kerma ja sokeri pienessä kattilassa. Kuumenna seosta sen verran, että sokeri sulaa.
Sekoita sinappi, majoneesi ja HP-soossi kerman joukkoon. Silppua joukkoon reilusti tilliä.
Lisää joukkoon sillit. Anna seoksen maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti