21. lokakuuta 2011

Kastiketta kaalimaasta

Joko Yhteishyvä-lehden ruokaliite on muuttunut oikeasti mielenkiintoiseksi tai minusta on tullut helppo nakki, sillä innostuin lokakuun numerosta löytyneestä kaalipestosta. Edellisenkin pestokokeiluni resepti on peräisin samasta aviisista.

Jääkapissa olleen (osittain jo muihin juttuihin tuhlatun) kaalin vihreistä ulkolehdistä ei kertynyt tarvittavaa neljänneskiloa raaka-ainetta, joten kiehauttelin surutta mukaan myös kerän vaaleampia osia.

kaalipesto
Pyöristin originaaliohjeen siemen-, valkosipuli- ja juustomääriä aavistuksen verran ylöspäin. Se kannatti, sillä lopputuloksena oli hurmaavan pehmoinen möhnä, jossa kaalin maku ei ole häiritsevän dominoiva.

Kaalipestosta tuli sen verran hyvää, että seuraavaksi aion kokeilla punakaaliversiota. Kukka-, parsa- ja kyssäkaaleista voisi niin ikään saada vinkeän makuisia variaatioita.

kaalipesto
Tarvitset:
250 g kaalia
100 g pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl raastettua parmesaania
1½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Ryöppää kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä puolen minuutin ajan ja nosta ne valumaan pyyhkeen päälle.

Laita kaalinlehdet, pinjansiemenet, valkosipulit, juustoraaste ja öljy blenderiin. Surraa muhjuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan myös

lehtikaalipestoa

Todella hyvää sekin! Jokohan viestinkirjoituskin onnistui...

Jael kirjoitti...

Tämäpä kuulostaa mielenkiintoisen hyvältä:)

Jaana kirjoitti...

Sauvajyvänen, kiitos vinkistä! Lehtikaalista tulee ainakin upean väristä pestoa!

Yaelian, ja maistuu hyvältä! Tätä voisi käyttää loistavasti myös coleslaw'n korvikkeena.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...