15. lokakuuta 2011

Poliittisesti korrekti broileri

Ostin joku tovi sitten pakastetun kanan, joka oli viettänyt luomuelämänsä ulkomailla. Onneksi kaupoista löytyy pian myös kotimaista luomukanaa ja -broileria eli Ross 508-hybridibroilerin rinnalle saadaan vihdoinkin tolkullisempia vaihtoehtoja!

Parempia aikoja odotellessa sulattelin siis tuontisiipiveikon ja kyllästin hänet voilla sekä sisä- että ulkopuolelta. Mausteeksi ripottelin suolaa ja mustapippuria. Paistoin tyyppiä vartin verran 200-asteisessa uunissa, jonka jälkeen laskin lämpötilan 175 asteeseen.

Annoin kanan kypsyä vielä noin tunnin verran ja kypsymisen aikana penslailin elikkoa uunivuokaan valuneella voilla. Tuloksena oli rapeanahkainen herkku, jonka koivet järsittiin uunituoreina.

Kaverista riitti lihaa myös tomaatti-rakuunakanaan, johon käytin Muttin ikiluotettavaa tuplatomaattitiivistettä. Lisää makua soossiin uutin nakkaamalla kattilaan parmesanjuuston kantapalan, joka mökötti tyhjän panttina jääkaapin perukoilla.

tomaatti_rakuuna_kana
Tarvitset:
1 rkl voita
sipulin
valkosipulinkynnen
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnajauhoja
5 dl kanalientä
(parmesanjuuston kantapalan)
1 dl kermaa
300 g kypsää kanaa
2 rkl kuivattua rakuunaa
mustapippuria
(suolaa)

Tee näin:
Kuumenna voi kasarissa. Silppua sipuli ja valkosipuli. Freesaa sipulisilppu voissa.

Seloita sipulien joukkoon tomaattipyree ja jauhot. Lorottele kanaliemi kasariin koko ajan sekoittaen. (Nakkaa mukaan myös juustokannikka.)

Kiehauta seos ja kun se on hieman paksuuntunut, lisää joukkoon kerma ja kanapalat. Mausta rakuunalla ja pippurilla.

Anna muhia miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan. (Ongi juustopala kattilasta.) Tarkista maku ja lisää suolaa jos on tarvis. Tarjoile soossin kanssa (punaista) riisiä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...