Tykkään ottaa mukaan kylminä syötäviä eväitä, sillä en ole mikrossa lämmitettyjen asioiden ylin ystävä. Termarisapuskat ovat tietysti eri juttu.
Pakkasin salaattiainekset ultramodernin lootani eri lokeroihin. Jos käyttämässäsi astiassa ei ole lokeroita, sekoita salaatin tykötarpeet jo ennen niiden pakkaamista.
Rapsakka kaali antaa salaatille kivan rouskuvan rakenteen, jota kurkku- ja kesäkurpitsasuikaleet komppaavat mukavasti. Klassikkoyhdistelmä katkaravut ja avocado tekevät salaatista täyttävän lounaan.
Kastikkeeseen tuovat mukavia makuja kalakastike sekä tuhti seesamiöljy. Varsinkin seesamiöljyn kanssa kannattaa muistaa kohtuus, sillä yliannosteltuna sen vahva maku voi pilata koko ruoan. Soossia voit halutessasi ryydittää vielä chilillä.
Tarvitset:
100 g pakastekatkarapuja
200 g kaalia
pätkän kurkkua
pätkän kesäkurpitsaa
puolikkaan avocadon
limen
Kastikkeeseen tarvitset:
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl kalakastiketta
lirauksen seesamiöljyä
lirauksen soijaa
lirauksen limen mehua
Tee näin:
Sulata katkaravut.
Suikaloi kaali, kurkku ja kesäkurpitsa. Sekoita suikaleet keskenään.
Halkaise avocado, poista kivi ja leikkaa toisesta puolikkaasta noin sentin levyisiä viipaleita. Poista kuoret ja purista viipaleille limen mehua tummumisen estämiseksi.
Sekoita kastikeainekset huolellisesti keskenään. Tarkista maku.
Pakkaa suikaleet, ravut, avocado ja kastike lounaslaatikon lokeroihin. Sekoita ne keskenään juuri ennen ruokailua.
8 kommenttia:
Tää olis niin mun nimikkolounas! :-P
Olkoon sen nimi siis tästä iäisyyteen Apinasalaatti :-D
Kyllä on komee lounasboksi, eikä sisältökään vaikuta hassummalta :)
Eiks olekin! Pitkään arvoin Köpiksessä, että ostanko raikkaan vihreä-valkoisen vai dramaatillisen mustan lootan, mutta nyt olen aika tyytyväinen valintaani :-)
Vautsis mikä loota! Lounassalaatin taso nousee kyllä rytinällä, kun ainekset pidetään toisistaan erillään. Kastikkeessa uinut, vettynyt salaatti on eihyvä.
Totta turiset! Kaali ei tosin ole yhtä altis vettymään kuin lehtisalaatit, mutta säilyyhän sekin rouskuvan rapeana, kun kosketus kastikkeeseen tapahtuu vasta hetki ennen ruokailua.
Ja niin vain kolahti lokakuun ruokahaasteen voitto teikäläisen lounasboxiin! Hurraa!
Jihaa! Pitääpäs laittaa mietintämyssy päähän ja alkaa pähkiä marraskuun aihetta.
Kiitos sinulle lokakuun haaste-emännöinnistä :-)
Lähetä kommentti