23. lokakuuta 2011

Lounas laatikossa

Nyt kun kuukauden ruokahaasteen aiheena on mukaan pakattu lounas, pääsen esittelemään taannoiselta Tanskan reissulta hankkimaani upeaa lounaslaatikkoa. Katkaisen myös aivan liian pitkäksi venähtäneen ruokahaastehiljaisuuden ja osallistun kisaan rapealla katkarapusalaatilla.

box_appetit
Tykkään ottaa mukaan kylminä syötäviä eväitä, sillä en ole mikrossa lämmitettyjen asioiden ylin ystävä. Termarisapuskat ovat tietysti eri juttu.

Pakkasin salaattiainekset ultramodernin lootani eri lokeroihin. Jos käyttämässäsi astiassa ei ole lokeroita, sekoita salaatin tykötarpeet jo ennen niiden pakkaamista.

box_appetit
Rapsakka kaali antaa salaatille kivan rouskuvan rakenteen, jota kurkku- ja kesäkurpitsasuikaleet komppaavat mukavasti. Klassikkoyhdistelmä katkaravut ja avocado tekevät salaatista täyttävän lounaan.

Kastikkeeseen tuovat mukavia makuja kalakastike sekä tuhti seesamiöljy. Varsinkin seesamiöljyn kanssa kannattaa muistaa kohtuus, sillä yliannosteltuna sen vahva maku voi pilata koko ruoan. Soossia voit halutessasi ryydittää vielä chilillä.

box_appetit
Tarvitset:
100 g pakastekatkarapuja
200 g kaalia
pätkän kurkkua
pätkän kesäkurpitsaa
puolikkaan avocadon
limen

Kastikkeeseen tarvitset:
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl kalakastiketta
lirauksen seesamiöljyä
lirauksen soijaa
lirauksen limen mehua

Tee näin:
Sulata katkaravut.

Suikaloi kaali, kurkku ja kesäkurpitsa. Sekoita suikaleet keskenään.

Halkaise avocado, poista kivi ja leikkaa toisesta puolikkaasta noin sentin levyisiä viipaleita. Poista kuoret ja purista viipaleille limen mehua tummumisen estämiseksi.

Sekoita kastikeainekset huolellisesti keskenään. Tarkista maku.

Pakkaa suikaleet, ravut, avocado ja kastike lounaslaatikon lokeroihin. Sekoita ne keskenään juuri ennen ruokailua.

10 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Tää olis niin mun nimikkolounas! :-P

Jaana kirjoitti...

Olkoon sen nimi siis tästä iäisyyteen Apinasalaatti :-D

Virpi kirjoitti...

Kyllä on komee lounasboksi, eikä sisältökään vaikuta hassummalta :)

Jaana kirjoitti...

Eiks olekin! Pitkään arvoin Köpiksessä, että ostanko raikkaan vihreä-valkoisen vai dramaatillisen mustan lootan, mutta nyt olen aika tyytyväinen valintaani :-)

Hannele kirjoitti...

Vautsis mikä loota! Lounassalaatin taso nousee kyllä rytinällä, kun ainekset pidetään toisistaan erillään. Kastikkeessa uinut, vettynyt salaatti on eihyvä.

Jaana kirjoitti...

Totta turiset! Kaali ei tosin ole yhtä altis vettymään kuin lehtisalaatit, mutta säilyyhän sekin rouskuvan rapeana, kun kosketus kastikkeeseen tapahtuu vasta hetki ennen ruokailua.

Liisa kirjoitti...

Ja niin vain kolahti lokakuun ruokahaasteen voitto teikäläisen lounasboxiin! Hurraa!

Jaana kirjoitti...

Jihaa! Pitääpäs laittaa mietintämyssy päähän ja alkaa pähkiä marraskuun aihetta.

Kiitos sinulle lokakuun haaste-emännöinnistä :-)

Barbara Nimmo kirjoitti...

I like your blog post featuring the mouthwatering "lounas laatikossa" (lunch box) recipe, and I must say, it looks absolutely delicious! Your culinary expertise and passion for creating flavorful meals shine through in your post.
https://promocodehq.com/american-eagle-promo-code-honey

Ashlee Rolfson kirjoitti...

It's intriguing to think about how the flavors of the Hawaiian barbecue would complement the savory delights of your lunch box recipe. The bbq coupon, promising an unforgettable dining experience with its flavorful dishes, perfectly complements the joy of savoring a thoughtfully prepared meal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...