25. lokakuuta 2011

Hippi on hipille hippi

Joskus tulee ihan hirmuinen mieliteko hampurilaistyyppiseen ruokaan ja tänään oli juuri sellainen päivä. Burgerit sopivat muuten hyvin myös mukaan pakattavaksi sapuskaksi...

...tuosta ajatuksesta onkin tosi helppo pongahtaa hetkeksi aasinsillalle lyömään rumpua kuukauden ruokahaasteesta: äänestä Kulinaarimurulan rapea katkarapusalaatti voittoon!

Ja sitten takaisin asiaan. Tunnistin himotuksen jo aamulla, joten otin ennen töihin lähtöä pakastimesta sulamaan Metsäojan tilan tähtiensotalehmien jauhelihaa. Jääkaapista löytyi myös valmiiksi keitettyjä punajuuria sekä jämägöntsä Gorgonzolaa.

Kun kotimatkalla kävin vielä hakemassa kaupasta peksua, pikku-ciabattoja, ranskankermaa ja rucolaa, niin sain niistä synnytettyä herkullisen HippiBöögö-iltapalan ranskan lukusanoihin tuskastuneelle henkilölle ja hänen seuralaiselleen.

Eväs sai moisen nimen siksi, että siihen käytetyt punajuuret, liha, voi, pekoni, juusto ja rucola olivat luomua. Jopa palan painikkeeksi nautitut oluet olivat mallia organic!

punajuuriburgeri
Tarvitset:
2 dl raastettua punajuurta
200 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
6 siivua pekonia
70 g Gorgonzolaa
1 rkl ranskankermaa
rucolaa
2 pikku-ciabattaa

Tee näin:
Keitä punajuuret ja kuori ne. Raasta jäähtyneet punajuuret hienoksi raasteeksi.

Sekoita punajuuriraaste ja jauheliha keskenään. Muotoile kumihansikoiduin kätösin massasta kaksi pihviä ja paista ne pannulla voissa. Jos kakkarat hieman hajoavat, niin älä sure: burgeriin passaavat myös palapihvit.

Paista pekonit rapeiksi pannulla.

Halkaise ciabattat. Lämmitä puoliskot halutessasi uunissa tai tarkoitukseen sopivassa leivänpaahtimessa.

Notkista juusto ja sekoita se ranskankerman kanssa tahnaksi.

Sivele juustotahna kaikille neljälle ciabattan puolikkaalle. Revi päälle reilusti rucolaa.

Laita pihvejä (tai niiden paloja) kahdelle rucolapedille. Peitä pihvit pekoneilla ja jäljellä olevilla leipäpuoliskoilla.

Yritä syödä sotkematta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...