16. lokakuuta 2011

Kukonpoika nimeltä Pirkko

Vietimme syyskuun viimeisenä perjantaina lautapeli-iltaa pohjoishelsinkiläisessä lasitalossa. Edellisestä kerrasta olikin jo kovin pitkä aika. Oheisohjelmassa oli omenoiden keruuta ja saaliin sai viedä muassaan kotiin. Kiitos niistä ja muustakin!

crustum
Järjestävä seura taikoi pelieväiksi monenlaisia herkkuja, joita söimme ja joimme halulla. Lämmittelyruokana oli Crustumin croisantteja. Lehtevien leivonnaisten täytteenä oli kermaisia suppilovahveroita, basilikaa ja parmesaania.

crustum
Crustumin tekosia olivat myös makeina välipaloina tarjoillut suklaakonvehdit. Suuhuni sopi parhaiten mustaherukkainen pallero.

kaljapersekana
Pelipöydän varsinainen kunkku oli perinteinen kaljap***ekana, paitsi että tällä kertaa oluen sijasta kostukkeena käytettiin siideriä. Ahteriin ei myöskään survottu alumiinitölkkiä, vaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu astia, sillä meitä on varoitettu.

Koska teräslieriö oli hankittu Clas Ohlsonilta, ei itse elikkoa tuntunut luontevalta nimetä Klasuksi. Päätimme siis kutsua päivällistämme Pirkoksi!


Meidän levyraatimme antoi tälle biisille täydet 40 pistettä.

ratatouille
Mehevän Pirkon kanssa nautimme ratatouillea sekä vihreää salaattia. Pääsin emännän avuksi pilkkomaan ratikan aineksia ja samalla treenasimme ranskan sanastoa. Olemme nimittäin molemmat aloittaneet tänä syksynä tuon kummallisen kielen opiskelun. Vous voulez autre chose?
kissanminttu_ritzenhoff
Ruoan päälle siemailimme (tai lähes kaikki siemailivat) kivoista Ritzenhoffin snapsilaseista Kissan Minttua, joka maistui hyvin vahvasti retrojuoma minttusuklaalle.

sachertorte
Jälkkäriksi piti paistaa vielä lettuja, mutta kukaan ei jaksanut ajatellakaan niitä tuhottuamme söötin Sachertorten, jonka eräs seurueemme jäsenistä oli tuonut Wienin reissultaan. Tässä vaiheessa oma työmatkani samaiseen kaupunkiin oli vielä edessä päin, mutta siitä lisää omassa postauksessaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä olis tullu mieleen tuoda kakkua tuliaisiks! Ensi reissulla sitten...

Elina kirjoitti...

Ihan ot, mitä ruokaan tulee (vaikka eväät hyviltä näyttivätkin! :) Missä käyt ranskatreeneissä? Mun tekisi mieleni vähän palautella mieliin kieltä, kunhan tuo tissitakiainen vähän kasvaa. En vaan ole järin innostunut ainakaan työväenopistosta, on aika huonoja kokemuksia. Aikanaan kävin puoli lukukautta Ranskan kulttuurikeskuksessa, se oli ihan bueno joskin aika hintava. Siispä, suosituksia?

Emma kirjoitti...

Katsos, kun meni edellinen kommentti google-tilillä, eli Elina aka Emma

Jaana kirjoitti...

Ano, oli ihan hyvä että sain kakkua ennen reissua, koska Wienissä en ehtinyt Sachertortea maistamaan. Seuraavalla reissulla sitten :-)

Lentokentällä oli vaikka minkä kokoisia kakkuja topakoihin vanerilootiin pakattuina eli kyllä ne kuljetuksen olisivat kestäneet.

Emmaelina, käyn tankkaamassa ranskaa Toimelan vapaaopistossa ja toistaiseksi olen ollut oikein tyytyväinen. Joskus ammoin kävin työväenopistossa kertaamassa venäjää ja kiinaa, sieltäkin ihan hyvät kokemukset.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...