1. joulukuuta 2014

Rumia, mutta hyviä

Kun ei ole sitä jauhopeukaloa, niin kaikista leipomuksistani tuppaa tulemaan vähän sinne päin-tyyppisiä ratkaisuja. Niin kuin nyt näistä porkkanasämpylöistäkin, jotka pyöräytin eilen porkkanasosekeiton kylkeen.

Joku ammoin tuntemani sämpyläguru taisi joskus tokaista, että mitä löysemmästä taikinasta sämpylät tekee, niin sitä parempia niistä tulee. Siten mitattuina näiden olisi pitänyt olla veret seisauttavan herkullisia, sillä sen verran kettumaista taikinaa oli työstää.
Vali vali. Ihan hyviltähän nuo maistuvat, mutta mitään palkintosonnisämpylöitä ne eivät todellakaan ole. Kuten kuvasta näkyy.

Koska pilkoin tilliä myös sämpylöiden kanssa nauttimaani soppaan, kippasin sitä kohtalaisen kokoisen kasan taikinaankin. Hienosti toimi, tillin ja porkkanan maut sopivat hyvin yhteen.
Tarvitset:
3 dl vettä
15 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
250 g porkkanaraastetta
tilliä

Tee näin: 
Liuota kulhossa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja hunaja.

Lisää mukaan jauhoja ja kaurahiutaleita pienissä erissä. Sekoita lopuksi jokkoon porkkanaraaste sekä noin kourallinen pieneksi pilkottua tilliä.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia.

Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

Pyörittele jauhoitetuin käsin taikinasta palleroita. Laita pallerot leivinpaperoidulle uunipellille, peitä leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia.

Paista sämpylöitä uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetkinen ennen syömistä.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ei nuo rumia ole;D

Jaana kirjoitti...

Minusta ovat! Röpelöisiä ja laikukkaita, joista rumimmat piilotin pinon alimmaisiksi ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...