25. kesäkuuta 2013

Parhauskaalia!

Helle ei helli vaan uuvuttaa, vaikka pahimman porotuksen aika tuleekin vietettyä ilmastoidussa toimistossa. Säiden puolesta en ole oikein ikinä ollut kesäihmisiä, vaan alkusyksyn kuulaankirpeät päivät ja pimenevät illat ovat enemmän minun juttuni. 

Mutta on kesässä jotain hyviäkin puolia, kuten esimerkiksi tämä mahtava kotimaisten kasvisten ja juuresten satokausi. Jos kuluvan sesongin tuotteista pitäisi nimetä yksi suosikki, niin kyllä se olisi varhaiskaali (vaikka kyllä kukkakaali, retiisit ja perunatkin ovat ihania).

Varhaiskaalia voi rouskia ihan sellaisenaan, mutta sen jatkojalostusmahdollisuudet ovat rajattomat. Pari suvea sitten käytännöllisesti elin kaalisalaatilla, jota työstin ensin varhaiskaalista ja myöhemmin valkokaalista. Viime kesänä hopsähdin toisenlaiseen varhaiskaalisalaattiin.

Uusin kehitelmäni on tämä viehkon tillinen varhaiskaali-halloumisalaatti, jota voisin syödä ämpäristä lapiolla. Ehkä joku päivä syönkin.
Tarvitset:
100 g halloumia
oliiviöljyä
1 rkl majoneesia
lorauksen sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
300 g varhaiskaalia
pari sipulinvartta
muutaman oksan tilliä

Tee näin:
Viipaloi halloumi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista juustosiivut molemmilta puoliltaan kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hieman.

Sekoita kulhossa majoneesi, sitruunanmehu, suola ja pippuri.

Suikaloi kaali ja silppua tilli sekä sipulinvarret. Lisää silputut kasvikset kulhoon ja sekoita hyvin.

Paloittele halloumiviipaleet suupaloiksi ja kippaa ne muiden tykötarpeiden joukkoon. Sekoita ja syö, taustamusaksi sopii vaikka Papu ja pojat.

6 kommenttia:

j. kirjoitti...

Ohhoh, nyt kuulostaa hyvältä! Eikä varmaan makua huononna jos vaihtaa partaäijään!? Mä kun en jostain syystä enää majoneesista dikkaa juuri ollenkaan..

Jaana kirjoitti...

Ei varmaan huononna, myös ranskankermaa tai kermaviiliä voi käyttää.

Tää on ihan törkeen hyvää :-D

Unknown kirjoitti...

Oli pakko heti kokeilla, niin hyvalta kuulosti. Oli ihanaaaaa!!! Mies ei yhtaan tykkaa tillista, mutta rakastu tahan samantien (mulle ei meinannu jaada mitaan). Heitin muuten sekaan yhden pieneksi silputun vihreen chilin ilman siemenia, ei pahentanu kylla yhtaan :-) Kiitos!

Jaana kirjoitti...

jenni, ole hyvä, kiva että tykkäsitte. Seuraavalla kerralla teet sitten sen ämpärillisen, että kaikille riittää :-)

j. kirjoitti...

Ranskankerma, miten en edes ajatellut RANSKANKERMAA? -> kauppaan hop!

Jaana kirjoitti...

j, jos haluat ultimate-ranskankermakokemuksen, niin suosittelen kokeilemaan Anton & Antoneista saatavaa tanskalaista luomuranskista, jonka rasvaprosentti on 38 (tämä ei ole sponsoroitu mainos, vaan omaehtoista tuotekehua).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...