23. kesäkuuta 2013

Varhaisperunakiima

Nyt kun kotimaisia varhaisperunoita on taas tarjolla, meinaa niiden kanssa karata mopedi käsistä. Siis siinä mielessä, että niitä tulee keitettyä "kaiken varalta" vähän reilumpi satsi. Uusien pottujen syöntikiintiö ei kuitenkaan ole näistä ylilyönneistä huolimatta vielä lähelläkään täyttymistään!
Keitettyjen uusien perunoiden hyötykäyttövinkkejä kuukkeloidessani törmäsin blogiin, jonne en kyllä pelkän nimen perusteella kauhean helposti eksyisin ilman ihmeellisiä hakukonealgoritmejä. Mutta hyvä kun löytyi, sillä fätfriivegaanin blogissa oli kivan oloinen salaattiohje, jonka avulla sain tuunattua perunaparkani uudeksi ateriaksi.

Parsa-peruna-kikhernesalaatistani tuli snadisti kikhernepainotteinen, koska käytin hummusta varten liottamani kamat tähän. Noh, hummusta ehtii tehdä ensi viikollakin.

Kastikkeen tein yksinkertaisesti limen mehusta ja oliiviöljystä, eikä salaatti mielestäni muuta kostuketta kaivannutkaan. Nakkasin parsojen kanssa pannulle paistumaan myös sipulinvarret, jotka toivat sapuskaan tarvittavaa sipulisuutta tappamatta muita makuja. Tästä tuli loistavaa kesäruokaa!
Tarvitset:
2 dl kuivattuja kikherneitä
vettä
limen mehun
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
250 g parsaa
kesäsipulinvarsia
200 g keitettyjä varhaisperunoita

Tee näin:
Liota kikherneitä noin 8 tunnin ajan runsaassa vedessä. Kaada vesi pois ja keitä kikherneitä tunnin verran suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi kikherneet ja anna niiden jäähtyä hieman.

Sekoita limen mehu ja öljy kastikkeeksi. Mausta soossi suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike haaleiden kikherneiden joukkoon.

Pätki parsat ja sipulinvarret. Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä. Anna parsojen ja sipulinvarsien kypsyä pannulla muutaman minuutin ajan ja sekoita ne kikherneiden joukkoon.

Pilko keitetyt perunat muutamaan osaan ja sekoita ne muihin aineksiin. Tarjoa heti.
Ruokabloggaajat taikoivat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi, mutta ajaton teema elää ja voi yhä hyvin Facebookissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...