17. kesäkuuta 2013

Punavihreää kesäruokaa

Tätä reseptiä olen jemmannut useamman kuukauden ajan uuden sadon punajuuria odottaen ja viime viikolla pääsin vihdoin tositoimiin. Punajuuri-avocadosalaatin voi varmasti tehdä talvijuureksistakin, mutta pienet punajuuret paahtuvat isoja mukuloita nopeammin.

Bongasin ohjeen Food & Wine-lehden sivuston ehtymättömästä runsaudensarvesta. Molemmat pääraaka-aineet ovat ikisuosikkejani, mutta enpä ole aikaisemmin älynnyt niitä yhdistää. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan – punajuuren ja avocadon kombinaatio osoittautui hirmuisen herkulliseksi!

Alkuperäisellä tykötarvelistalla olleen punaviinietikan korvasin sherryetikalla, koska sitä oli varastossa. Pullohyllyltä löytyi järkytyksekseni myös kuutta (!) muuta etikkaa, mutta punaviinietikka loisti poissaolollaan. Lisäksi laitoin kastikkeeseen tuplamäärän hunajaa taittamaan soossin hapokkuutta.
Tarvitset:
5 pientä punajuurta
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
vettä
2 avocadoa

Kastikkeeseen tarvitset:
kesäsipulin (ilman vartta)
2 rkl sherryviinietikkaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl dijon-sinappia
2 tl hunajaa
suolaa
valkopippuria
reilu 1 dl oliiviöljyä

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Putsaa punajuuret (älä heitä naatteja pois, voit laittaa niitä vaikka salaattiin).

Hiero juureksiin öljyä ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Laita punajuuret uunikestävään astiaan, lorauta astian pohjalle tilkka vettä ja peitä astia foliolla.

Kypsennä punajuuria uunissa parin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.

Kuori kypsät, hiukan jäähtyneet punajuuret ja paloittele ne suupaloiksi.

Aloita kastikkeen valmistus silppuamalla sipuli. Sauvasekoita sipulisilppu, etikka, sitruunanmehu, sinappi ja hunaja tasaiseksi soossiksi.

Jatka sauvasekoittamista ja kaada samalla öljyä ohuena norona muiden ainesten joukkoon. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.

Pilko avocadot punajuurien kanssa samankokoisiksi paloiksi.

Laita avocado- ja punajuurikuutiot kulhoon, lusikoi kuutioiden päälle kastiketta ja sekoita keveästi. Rouhaise valmiin salaatin päälle vielä hiukan suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...