14. kesäkuuta 2013

Kolme kattausta takana, neljä edessä

Eilen alkaneen Taste of Helsinki-ruokafestivaalin varsin runsasta ruoka-antia on tullut maisteltua jo viidentoista eri annoksen verran. Yli puolet on vielä testaamatta, joten tätä mieluisaa urakkaa on vielä ihanan paljon jäljellä.

Tänä vuonna olen sotkeentunut festarihommin pikkuisen edellistä kertaa enemmän, sillä olen yhdessä Soppa-Hannan kanssa päivitellyt tapahtuman Facebook-sivua kirjaimellisesti ruokapalkalla. Nyt palkkapäivät ovat käynnissä, eikä pieni vesisade haittaa yhtään!
Aloitin makukekkerit torstain lounaskattauksesta ja ensimmäiseksi söin ravintola Askin savustettua lahnaa, perunaa ja karhunlaukkaa. Lahna on yksi lempikaloistani ja tässä annoksessa sen maku pääsi hienosti oikeuksiina. Kerrassaan oiva avaus!
Seuraavaksi nautiskelin Marimekko-henkisesti sisustetun Juuren haukipateesta, herukanlehtikurkuista ja punajuuresta. Tosi hyvää oli sekin.
Jatkoin kalalinjaa ravintola C:n sulkavalla ja ruisleivällä. Maut olivat kohdallaan, mutta ruisleipää oli aika hankala syödä veitsellä ja haarukalla, joten päädyin lopulta haukkailulinjalle.
Kolmen kalaruoan kaverina join portugalilaista Aphros Ten-valkoviiniä.
Fisujen jälkkäriksi valisin Luomon "Pavlovan", johon ihastuin täysillä jo taannoisella ravintolakierroksella. Oli se aika herkkua toisellakin maistamisella.
Marenki-ihanuuden kyytipojaksi kävin pummimassa shampanjaa Reaktorin teltalla, jossa esiteltiin hands-free reseptikirjan demoa. Käykää kokeilemassa ja antamassa palautetta!
Kuplajuomasta riitti seuraksi myös Aiton superhyvälle kalkkunanmaksabruleelle. Kalkkunanmaksa ja raparperi olivat aivan täydellinen makupari!

Torstain lounas- ja päivälliskattausten välisellä tauolla kävin polttamassa naamani ja käsivarteni Musiikkitalon terassilla. Petollisen auringonsäteilyn vaikutusten tajuamista esti tehokkaasti ihanan viileä roseviini.
Iltaserviisin käynnistin Bistro o Matin erinomaisella haukiburgerilla, jossa oli kaikki kohdallaan. Haukipihvin rakenne oli mukavan napakka ja sitruunamajoneesi oli sopivan kirpeää. Tämä kilpailee ehdottomasti festareiden parhaimman annoksen tittelistä.
Pahaa sanottavaa en keksi myöskään ravintola Demon savusiikabrandadesta, joka käytännössä suli suuhun. 
Haukiburgerin ja siikabrandaden kanssa lirpin Loimerin Grüner Veltliner Kamptalia, joka passasi varsinkin  hampparille hienosti.
Seuraavaksi otin ravintolakierrokselta niin ikään tuttua Murun karitsamakkaraa. Se maistui nytkin loistavalta, mutta näytti vähän rumalta.
Olon possun välikyljys Malmgårdin ohran ja porkkanoiden kanssa oli erittäin toimiva kokonaisuus. Annoksen elementit soivat kauniisti yhteen ja erityisesti ohratto oli viedä kielen mennessään.
Makkaran ja possun kera jaoimme Hannan kanssa pullollisen Kievari Barley Wine-olutta, jonka tuhtius sopi kivasti lihojen kumppaniksi.
Torstai-illan päätin Askin hurmaavalla jälkkärillä, jossa oli ternimaitoa ja raparperiä. Annos näyttikin niin söötiltä, etten melkein raaskinut syödä sitä.
Lempparicava Vall Dolina Brut Nature Reserva natsasi ternimaitojälkiruoalle.
Torstai-iltana ja tänään perjantaina Taste of Helsingissä on tarvinnut sadevarusteita. Voisihan siitä nillittää, mutta se tuntuu hiukan turhalta, koska säälle ei mahda mitään ja siihen voi sopeutua oikeanlaisella asenteella ja pukeutumisella. 
Tämänpäiväisen lounassession aloitin ravintola Smörin savutomaatti-mozzarella-pinaattipestoannoksella. Hirmu hyvää!
Toscaninin parsabruschetta oli mainion makuinen, mutta kovin vaikea syötävä.
Juuren villisianniskan kanssa sen sijaan ei tarvinnut taistella, liha mureni melkein ajatuksen voimalla. Possunpalan alla oleva korvasienipiiras oli ihan mieletöntä ja vadelmanlehtikastiketta olisi voinut syödä lusikalla.
Vallan suunmukaista oli myös Juuren jälkiruoka suola-karamellikakku mäntykinuskilla ja kandeeratulla raparperilla. Mmmmm.
Perjantailounaani päätti Luomon mielikuvituksellinen "Earthquake" eli 64,7-asteista luomumunaa ja sienitoffeeta. Hullunhyvää!

Nyt laitan kumpparit jalkaan ja sadetakin niskaan ja lähden jatkamaan maistelua!


2 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Täytyy taas vaan kuolata tätä tapahtumaa tietokoneen ruudulta. Viime vuonna oltiin ulkomailla ja tänä vuonnakin tuli force majeure ettei päästä herkuttelemaan. Ärh! Murh! Mutta onneksi on vielä jemmassa edes se läskisoosilahjakortti :)

Jaana kirjoitti...

No voihan harmi! Ensi vuonna sitten paremmalla onnella...?

Täytyy valitettavasti pikkuisen kiertää puukko haavassa ja todeta, että tänä vuonna on kyllä tarjolla ihan älyttömän herkullinen kattaus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...