Tein juhannukseksi hankitun savusiian jämistä niin helppoa savusiikatahnaa, että vähän nolottaa julkaista näin simppeliä reseptiä. Tuntuu myös huolestuttavasti siltä että toistan itseäni, sillä viime aikoina on tullut tungettua tilliä ja sipulinvarsia melkein joka sapuskaan.
Jos tykkäät yksinkertaisista jutuista, niin tätä kannattaa kuitenkin kokeilla. Tietenkin myös kalasta olisi suotavaa pitää. Ja tillistä. Ja niistä sipulinvarsista.
Tahna on varsin monikäyttöistä. Sitä voi syödä uusien pottujen tai uuniperunoiden kanssa. Sitä voi laittaa salaattiin. Sitä voi rullata lettujen, tortillojen tai rieskojen sisään. Sitä voi käyttää smørrebrødien tykötarpeena. Sillä voi täyttää voileipäkakkuja tai suolaisia kääretorttuja. Se maistuu erinomaiselta myös ruisleivän, näkkileivän, hapankorpun, saaristolaislimpun ja miksei jonkin vaaleammankin käntyn päällä.
Tarvitset:savusiikaa (tai muuta savukalaa)
partaäijää
tilliä
sipulinvarsia
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Perkaa kalasta ruodot ja muussaa se haarukalla kulhossa.
Lisää kalan joukkoon sen verran partaäijää, että tykötarpeista muodostaa tanakahko tahdas.
Silppu sekaan haluamasi määrä tilliä ja sipulinvarsia.
Suolaa ja pippuroi makusi mukaan.
4 kommenttia:
Mutta kun kesä ON kalaa, tilliä ja sipulinvarsia :)
No niin on. Ja mansikoita :-)
Ja useastihan se menee niin, että mitä yksinkertaisempi sitä parempi. Onhan skagenkin "lätt, som en plätt" eli 'helppoa, kuin heinän teko' ja silti samalla klassikoiden klassikko :)
P.S. Tätä sun töhnää meinaan testata heti, kun saan savusiian seuraavan kerran käsiini.
Sofia, näin on!
Möhnään käyvät siian lisäksi muutkin savukalat, kuten esim. silakat tai lahna.
Lähetä kommentti