Vastasin myöntävästi kutsuun, jonka sain Jack Yoss Experience-maistelutilaisuuteen, joka sitten harmikseni peruttiin. Potutus muuttui hyväksi mieleksi, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tulla testaamaan kokeilumenua seuralaisen kanssa vapaavalintaisena ajankohtana.
Syömäseuraksi pyysin graafikkokaverini, joten sain samalla kuitattua hänen Hävikistä herkuksi-logon suunnittelusta rästiin jääneen ruokapalkkansa.
Jack Yossin pop-up-ravintola toimii Yumessa (Kluuvikatu 2) kesäkuun loppuun saakka ja tarjolla on kaakkoisaasialaisia sapuskoita, joihin Jack on tutustunut siellä päin maailmaa työskennellessään ja reppureissatessaan. Saa nähdä, kuinka paljon Yossin perintöä jää Yumen tulevalle listalle.
Toivottavasti ainakin laaja valikoima alkupaloja, joista siikasashimi oli erityisen hyvää.
Shiso-lehtien kanssa nautittu chilimarinoitu hamachi-tartar oli myös makoisaa. Sielua jäi pikkuisen hiertämään epätietoisuus siitä, kuinka puhtaalla omallatunnolla tätä kaukomaiden kalaa voi syödä.
Ohuen ohuet karitsaviipaleet sekä mukavan mausteiset tofusiivut olivat herkkua.
Karitsaa kypsennettiin tulikuumalla jääkiekon mallisella kivellä pikaisesti molemmin puolin, jonka jälkeen se dipattiin makeahkossa soossissa ja vietiin ääntä kohti. Emähyvää!
Rapupallerot olivat ihanan rapeita, mutta omaan makuuni niissä oli aavistuksen verran liikaa sitruunaruohoa tai kaffirlimen lehtiä.
Sen sijaan rapsakoista possun mahapaloista ja mustekalasta koostetusta salaatista ei löytynyt moitteen sijaa. Tämä eväs oli jääkiekkokivikaritsan ohella henkilökohtainen suosikkini.
Myös superkypsät, chilisentahmeat possun ribsit niin sanotusti osuivat ja upposivat.
Tässä vaiheessa ”maistelua” olimme jo niin kylläisiä, että kykenimme syömään pöytään kannetuista pääruoista ainoastaan muutamia suupaloja.
Karamellisoidut, seesamiset kanansiivet ja paahdetut shalottisipulit olivat oivallinen yhdistelmä.
Curryt olivat minulle turhan stydiä tavaraa ja niissäkin oli mielestäni liikaa sitruunaruohosta tai kaffirlimen lehdistä peräisin olevaa saippuaisuutta. Varsinkin kampasimpukoista ja hauesta valmistettujen kakkaroiden hennot maut hukkuivat tulisuuteen, lammascurryssa kiukkuisuus ei ollut läheskään niin häiritsevää.
Jälkkäritarjottimelta näykimme makupaloja pistaasikakusta, lakritsijätskistä, ananassorbetista ja suklaaganachesta mangososeella.
Vaniljaisesta panna cottasta jaksoimme maistaa nokareet. Miksei aikuisilla ole erillistä jälkiruokamahaa kuten lapsilla?
Jos tykkäät aasialaisista mauista, niin kannattaa ilman muuta käydä testaamassa tätä Yumen kesäkuista tarjontaa. Lisää Jack Yoss-kokemuksia löytyy ainakin Hannan sopasta sekä Dinner 4U2- ja Jotain maukasta-blogeista.
5 kommenttia:
Kyl mulla vaan on erillinen jälkkärimaha !HA!
Sä ootkin semmonen beibi :-)
Jaana hyvä, ihmisellä on aikuisenakin neljä mahaa: normi-maha, jälkkärimaha, sipsimaha ja ilmaisen viinan maha. Empiirisesti tutkittua tietoa!
T: Pumpkin-Mari
Ilmainen viina menee päähän, ei mahaan :-)
Miksi sä oot Mari Anonyymi?
Koska en jaksanu logata bloggeriin yhden kommentin takia. Ihme et nyt!
Lähetä kommentti