14. toukokuuta 2012

Sikamaisia jämiä

Lähden torstaina jääkiekkopakolaiseksi Dubliniin, joten nyt on aika hyötykäyttää kaikki mahdolliset pilaantumisuhan alla olevat tykötarpeet.

Työstin löydöistäni äsken huomisen lounaan. Raaka-aineissa oli parin viikon takaisista kiinalaisista ruokaorgioista saakka rentoutuneita kevätsipuleita, nahkeahko inkiväärin kantapala sekä eilisen possufestin viimeinen kyljys.

Tähteiden lisäksi laitoin evääseen valkosipulia, soijaa, tilkan seesamiöljyä sekä kokojyvänuudeleita. Jää nähtäväksi, miltä jämäpossunuudelit maistuvat, sillä ylijäämäkyljyksessä oli vielä kohtuullinen kerros kermaista haudutussoossia.

possunuudelit
Tarvitset:
kokojyvänuudelikiekon
lorauksen öljyä
palan inkivääriä
valkosipulinkynnen
jämäkyljyksen tai jotain muuta lihaa
lirauksen seesamiöljyä
lorauksen soijaa
kevätsipulia

Tee näin:
Keitä ja valuta nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko inkivääri ja valkosipuli atomeiksi. Leikkaa liha suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Freesaa inkivääriä ja valkosipulia hetki öljyssä.

Lisää lihasukaleet ja nuudelit pannulle, sekoita hyvin. Mausta seesamiöljyllä ja soijalla.

Lisää lopuksi joukkoon pilkotut kevätsipulit.

hävikistä_herkuksi
Ruokabloggaajat taikovat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi. Linkkivinkit sekä lista tempauksessa mukana olevista blogeista löytyvät kampanjan Facebook-sivulta.

4 kommenttia:

jenni kirjoitti...

Oi Dubliniin! Minne sinne? Asustelen siella itsekkin, talla hetkella vaan tyomatkailemassa Tukholmassa. Pari kivaa ravintolaa Dublinissa, joissa tulee usein kaytya. Korealainen Kimchi Parnell's streetilla on ehdoton ykkonen! Autenttinen ja kotoisa. Suosittelen :-)

Jenni

Jaana kirjoitti...

Ihan vaan fiilistelemään yleisesti, mitään tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole. Kaikki herkkuvinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! Viimeksi olin Dublinissa vuonna 1996 kesätöissä, sitä ennen pitäjässä on tullut vierailtua useampaan otteeseen interrail-reissuilla. Ostereita ja Guinnessia pitää tietty saada. Ja irlantilaisia possumakkaroita!

jenni kirjoitti...

No missas tuli visiteerattua Dublinin reissulla?
Ja oliko kivaa?!

Jenni

Jaana kirjoitti...

No mä olen yhä Dublinissa. Poistun maasta vasta huomenna, vaikka yhtään ei tekisi mieli lähteä.

Kävin parina päivänä Howthissa - se kylä on tosiaan muuttunut 16 vuodessa! Aqua ja Beshoffsin osteribaari olivat upeita kokemuksia.

Kaupungissa kiertelin omissa nostalgiapaikoissani ja uusista tuttavuuksista Pig's Ear Nassau Streetillä oli ihan loistava!

Kirjoittelen kokemuksistani laveammin jahka olen taas Suomessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...