17. toukokuuta 2012

Sen voi melkein jo maistaa...

Vajaan kuukauden kuluttua Suomi ja Helsinki liittyvät osaksi kansainvälistä ruokaketjua, kun ihan ensimmäinen Taste of Helsinki-tapahtuma käynnistyy.

Taste of London-ravintolafestivaalit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja nyt Taste-kaupunkeja ovat myös Edinburgh, Dublin, Amsterdam, Rooma, Milano, Johannesburg, Kapkaupunki, Dubai, Auckland, Melbourne ja Sydney. Ensi vuonna bileet laajenevat ainakin Pariisiin ja Brisbaneen.

Taste_of_Helsinki
Kaikkien Taste-tapahtumien ideana on koota joukko paikallisia huippuravintoloita hetkiseksi samaan paikkaan kokkaamaan nimikkoannoksiaan, joista festarikansa voi sitten valita omat suosikkinsa ja muodostaa niistä itsensänäköisen menun.

Taste of Helsingin annoskoot ovat maisteluun sopivia ja niiden hintahaarukka on 4-6 markkaa (kyllä, festarivaluutta on markka ja yhden markan saa yhdellä eurolla). Juomien hinnat vaihtelevat neljästä kahdeksaan markkaan.

Tapahtuma-alueelle pääsystä peritään myös kynnysraha. Sitä pystyttiin alentamaan, kun Taste of Helsinki liitettiin osaksi World Design Capital-hanketta ja se sai Musiikkitalon kupeessa sijaitsevan Kansalaistorin maksutta käyttöönsä.

Korviini on hinnan laskusta huolimatta kantautunut ihmettelyä Taste of Helsingin "älyttömistä pääsymaksuista." Itse en kyllä kritiikkiä allekirjoita, sillä rahoille saa mielestäni vastinetta.

Tehdäänpäs laskuharjoitus. Ostat 25 euron hintaisen lipun, joka sisältää pääsymaksun ja 10 markkaa käyttörahaa. Sen lisäksi lunastat festaripankista vielä 20 eurolla markkoja. Nyt rahaa on kulunut 45 euroa ja käytössäsi on 30 markkaa.

Sillä saat alkupalan Murusta (5 mk), pääruoan Juuresta (6 mk) ja jälkkärin Demosta (4 mk). Vuokrauspisteesta saat käyttöösi Riedelin lasin (7 mk) ja siihen juomapisteeltä pari kaatoa viiniä (8 mk). Yhteensä 30 markkaa. Ja 2 markkaa saat vielä takaisin, kun palautat viinilasin.Kaltaiselleni ahkeralle ravintolasyömärille Taste of Helsinki antaa mahdollisuuden nyppiä rusinat pullasta, kun samalle aterialle voi valita lemppariravintoloidensa valikoimista juuri ne ruoat, joista tykkää eniten. Miksei muka possua voisi syödä alku-, pää- ja jälkiruoaksi?

Harvemmin ulkona syöville henkilöille Taste of Helsinki on loistava tilaisuus tutustua erilaisten ravintoloiden tarjontaan yhdellä istumalla, jonka jälkeen kynnys mennä suunmukaisinta murkinaa tarjoavaan paikkaan madaltuu kummasti.

Uskon, että festivaaliketjun lenkkinä houkuttelemme takuulla Suomeen ja Helsinkiin lisää ruokaturisteja. Taste of Helsingin kautta puhtaisiin makuihin luottavan suomalaisen ruoka- ja ravintolakulttuurin ilosanomaa saadaan leviämään entistä laajemmalle jakelulle.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minusta tuo idea on pöllitty täältä,jossa jo 16 vuotta on ollut Taste of City-tapahtuma (juuri tällä viikolla).Kirjoitinkin siitä just viime postauksessani. Tosin täällä se on jo saanut niin suuret mittasuhteet,että tuollainen pääsylippusysteemi olisi täälläkin aiheellinen.

aleksi kirjoitti...

mä en ole edelleenkään tuota kohtaan noin innokas mutta kai se on pakko käydä kattomassa

Jaana kirjoitti...

Yaelian, eikös sitä sanota, että kaikki hyvät ideat ovat varastettuja ;-)

aleksi, kyllä sinäkin siitä innostut kunhan vauhtiin pääset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...