31. toukokuuta 2012

Janssonin feikkaus ja juustokuoret

Ihan ensimmäisenä pahoitteluni blogihiljaisuudesta, jonka aiheutti kosahtanut läppäri. Uusi vehje on nyt kuvioissa ja enää tarvitsee huolehtia siitä, miten vanhan romun sisuksiin jumahtaneet tiedostot saisi pelastettua.

Reilu kuukausi sitten lupauduin mukaan ruokabloggareiden hävikkikampanjaan, mutta siihenkään en ole panostanut niin ahkerasti kuin alun perin suunnittelin. Syitä moiseen ovat särkeytyneen kirjoituskoneen lisäksi laajalti harrastettu ulkoruokinta sekä Dublinin reissu, josta kerron lisää piakkoin.

Kotona en ole siis juurikaan viime aikoina kokkaillut. Silti jääkaapin uumenista löytyi ajatuksissa ollutta pottumuusia varten hankittuja perunoita, pari hassua sillinpalaa erittäin väljässä liemessä, kuivakahko kannikka Parmesaania sekä pari desiä liki saattohoidettavassa kunnossa olevaa partaäijää. Mitäs noista saisi tehtyä?

janssoninkiusaus
No ainakin pseudojanssoninkiusausta! Kuorin ja suikaloin reilun puoli kiloa pottuja sekä yhden sipulin. Sekoitin jogurtin jämät ja silliliemen tasaiseksi soosiksi, jonka kaadoin peruna- ja sipulisuikaleiden joukkoon.

Noin tunnin uunituksen (175 astetta) jälkeen sapuska oli valmis testattavaksi ja se osoittautui melko autenttisen makuiseksi. Tätä herkkua tulee tehtyä sillipurkin jämistä takuulla uudestaankin.

parmesaani_perunankuoret
Perunat pesin tällä kertaa normaalia tarkemmin ja poistin kuoret ihan tietoisesti aika paksuina tsiipaleina. Holvasin kuorille öljyä, levitin ne uunipellille ja ripottelin päällensä suolaa sekä raastettua Parmesaania.

Näitäkin kypsensin 175-asteisessa uunissa palttiarallaa puolen tunnin ajan ja syntyi ihania juustoisia kuoriperunoita. Oiva keino muidenkin juuresten kuorien hyödyntämiseen!

hävikistä_herkuksi
Ruokabloggaajat taikovat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi. Linkkivinkit sekä lista tempauksessa mukana olevista blogeista löytyvät kampanjan Facebook-sivulta.

3 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Noita juustoisia kuoriperunoita pitää testata. Niihinhän voisi holjata vaikka tryffeliöljyä.

Nenna kirjoitti...

Jos söisin perunaa, tekisin oitis noita juustoisia kuoriperunoita, ovat sen verran hyvännäköisiä! :P Dippailisin niitä sitten johonkin hyvään valkosipuliseen dippiin, herkku***** kun olen! :D

Jaana kirjoitti...

Jonna, tryffeliöljy oisi toimia. Kuten myös joku toinen juusto.

Nenna, mä mietin ensin tuota dippijuttua, mutta sitten maistoin pottuja enkä miettinyt dippejä enää :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...