3. tammikuuta 2012

Kuningatartahna

Otsikolla en tällä kertaa viittaa mihinkään makeaan mustikka-vadelmaviritelmään, vaan ihanaisessa Kädenvääntöä-blogissa tuotekehiteltyyn mykistävän herkulliseen artisokkatahnaan.

Olen tehnyt möhnää muutamaan otteeseen ja joka kerralla auringonkukkaöljyyn säilötyistä Pirkka-artisokansydämistä. Niiden lisäksi tarvitaan vain valkosipulia ja pippuria. Lyhyen tykötarvelistan lisäksi tahdas on vielä maailman helpointa valmistaa.

Pirkka-artisokansydämet ovat yksi niistä syistä, joiden vuoksi vielä silloin tällöin pitää kantaa rahojaan Keskon kassaan. Niitä muita syitä ovat juureslastut ja rukiinen pähkinäjogurtti. Kulinaarimurula suosittelee pitkin hampain.

Mutta erityisesti tätä tahnaa kannattaa kokeilla. Se maistuu mielettömän hyvältä ja karkoittaa flunssan sekä vampyyrit.
artisokkatahna
Tarvitset:
purkin Pirkka-artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria

Tee näin:
Nouki artisokat purkista (älä heitä öljyä menemään!) ja kuori valkosipulinkynnet.

Sauvasekoita artisokat ja valkosipulit muhjuksi.

Kaada artisokkapurkista hissukseen öljyä tahnan joukkoon, kunnes sen koostumus alkaa miellyttää silmää ja suuta.

Mausta pippurilla ja valmista tuli.

10 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

mä olen sillon tällön tehnyt lähes samaa mutta aina artisokilla vedessä, ne on halvempia ja voi ite päättää mitä öljyä pistää.. ihan halvimpia ei silti kannata ostaa, ne on hirveitä

Pitkä kirjoitti...

aleksi, ei ne oo niin hyviä, oon kokeillu. ainoa oikea tahna tulee pirkasta!!

Jaana kirjoitti...

Aleksi, minusta tuo öljy on maultaan sen verran neutraalia, että se passaa tahnaan oikein hyvin. Öljy ja artisokat ovat sitä paitsi jo ehtineet purkissa tottua toisiinsa, niin ei tuu erimielisyyksiä :-)

Pitkä, Pirkkatahna vois olla aika hyvä nimi kisajoukkueellekin :-D

Kiitos mukavasta läskisoossituokiosta äsken ♥

Pitkä kirjoitti...

Kiitti sulle, oli mainio ilta! Nyt jo laskuhumalan kourissa, mutta V:n iloinen naama nostattaa mieltä, toinen on niin innoissaan kaffesta. Et kiitti paljon!

Oon muuten joskus epätoivoisena ostanut S-Marketista vetisiä artisokansydämiä ja auringonkukkaöljyä erikseen, mut eeeeeeeei tullu lähellekään sitä mitä piti.

Jaana kirjoitti...

Veteen säilötyt asiat ovat yleensä vähän kummia.

Anna kirjoitti...

Toi on niin hyvää! Tuon sitä melkein aina Italiassa käydessäni useamman purkin kotia, crema di carciofi -nimellä kulkee siellä. En vaan ole tajunnut että itsekin sitä voisin tehdä, mikä blondi! Hyvää pastan joukkoon sekoitettuna ja vähän rapsakkaa pekonisilppua joukkoon, nams.

Inez kirjoitti...

Toi on ihanaa noinkin, mutta vielä kun tohon laittaa joukkoon vähän majoneesia, mozzarellaraastetta ja parmesanraastetta ja lykkää uuniin puoleksi tunniksi, se on vieläkin parempaa (varsinkin Väiskin palttoonnappien tai muun kuivahkon ruisleivän kanssa...)!

Maukasta alkanutta vuotta kaikille!

Jaana kirjoitti...

Anna, pekoni-artisokkatahnapasta ei VOI olla pahaa, kiitos vinkistä!

Inez, juustojen lisääminen ja uunitus eivät ole huonoja ideoita nekään. Herkkuvuotta sinullekin!

Sanni kirjoitti...

Tein tätä mössöä tänään, mutta vähän muunnellen. Käytin veteen säilöttyjä artisokansydämiä, valkosipulia ja öljynä avokadoöljyä. Tulipa aika helkkarin hyvää.

Jaana kirjoitti...

Sanni, avocadoöljy on loistoidea! Pitääpä pitää mielessä seuraavaa möhnäkertaa varten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...