14. tammikuuta 2012

The Fonz

Vähän nolottaa postata peräkkäin kaksi Kädenvääntölästä pöllittyä sapuskaa, vaikka sainkin blogin valtiattarelta siihen luvan.

Nyt ylistysvuorossa on huikea pekoni-rucolasalaatti, jonka originaaliohjeen kerrotaan olevan peräisin Jamie Oliverin keittokirjasta Alastoman kokin onnenpäivät.

Jo opuksen nimestä tulee kieltämättä lapsuus mieleen. Oi niitä aikoja, jolloin siltä toiselta televisiokanavalta tuli lauantaisin Happy Days. Sitä aina ennen saunaa uskollisesti tuijotettiin ja Ameriikan meininkiä ihmeteltiin.



Omassa kyökissäni puolitin reseptin yhden hengen satsiksi. Lisäksi vaihdoin timjamin rosmariiniin, koska sitä oli kaapissa toisin kuin timjamia. En lisännyt sipuliseokseen suolaa, sillä pekoneista pannulle tirissyt rasva oli jo aika suolaista.

Tämä salaatti on yksinkertaisesti loistavaa! Se on ikään kuin pollajukeboksin kylkeen annettu napakka nyrkinisku, joka saa lempparibiisin soimaan päässä ja suun sanomaan heyyyyyyy!

pekoni_rucola_salaatti
Tarvitset:
5 viipaletta pekonia
pienen punasipulin
oliiviöljyä
½ rkl kuivattua rosmariinia
½ dl pinjansiemeniä
pari kourallista rucolaa
lorauksen balsamiviinietikkaa
parmesaania

Tee näin:
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja nosta ne lautaselle.

Kuori ja lohko sipuli.

Lorauta pannulle pekonista jääneiden rasvojen kaveriksi tilkka öljyä. Kuumenna rasvat ja lisää joukkoon sipulit, rosmariinit ja siemenet. Paista seosta keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen kunnes sipulit karamellisoituvat.

Sekoita kulhossa sipuliseos, paloitellut pekonisiivut ja rucola. Mausta lirauksella balsamiviinietikkaa.

Kumoa lautaselle ja viimeistele parmesaanilastuilla. Syö heti.

8 kommenttia:

Hoo kirjoitti...

Ooh, mikä ohje! Pekoni on mun lemppariraaka-aine salaateissa. :P Pakko kokeilla tätä!

Jaana kirjoitti...

Et varmasti pety, sen uskallan luvata :-)

Hoo kirjoitti...

Hyvin luvattu - salaatti oli erinomaista! :)

Jaana kirjoitti...

Jee! Salaatin ilosanomaa saa jakaa edelleen :-)

ahmija kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Tää on vaan niin parhautta, etenkin dagen-efter -aamiaisiin.. Suosittelen testaamaan yrttinä salviaa, slurps!

Jaana kirjoitti...

Joo, eritoten tuore salvia voisi olla aikas namia!

Ihanimmat kirjoitti...

Ihanan näköistä! Tätä luultavasti syödään meilläkin tällä viikolla. :)

Olen itse tehnyt vähän saman tyyppistä, josta saatat pitää myös: http://ihanimmat.wordpress.com/2011/07/09/lauantai-herkuttelua/

Jaana kirjoitti...

Ihanimmat, kiitos linkkivinkistä! Avocadot ja pähkinät toimivat melkein salaatissa kuin salaatissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...