Vuoden ensimmäisen ruokahaasteen aiheena ovat lanttu tai nauris sekä yrtit. Haasteen tykötarpeita yhdistää se, että ne ovat peräkkäisten vuosien nimikkovihanneksia.
Lanttulaatikottoman joulun jälkeen lanttu oli juureksista se, joka puhutteli minua enemmän. Universaalissa yrttilotossa keltaisen mollukan kaveriksi arpoutui suloinen salvia, joka on rosmariinin ja tillin ohella yksi suosikkiyrteistäni.
Valitut ainekset yhdistämällä sain aikaiseksi hirmu herkullisia salviavoissa paistettuja lanttukuutioita.
Mielestäni salvian ja lantun maut sopivat yhteen tosi nätisti. Ohjeen mukaisesta annoksesta riittää kalan tai lihan kanssa nautittuna kahdelle tai pelkiltään syötynä reiluksi iltapalaksi yhdelle lanttufanille.
Salvialantut olivat oiva lisuke paistetuille ahvenfileille, jotka maustoin ainoastaan kepeästi suolalla. Yksinkertaista, mutta pirun hyvää!
Tarvitset:
200 g lanttua
vettä
20 g voita
12 salvianlehteä
suolaa
Tee näin:
Kuori ja kuutioi lanttu.
Keitä lanttukuutioita vedessä noin 10 minuuttia. Kuutioihin saa jäädä puruvaraa, älä siis kypsennä niitä muhjuksi.
Sulata voi pannulla. Lisää mukaan hienonnetut salvianlehdet sekä keitetyt lanttukuutiot.
Paista lanttuja salviavoissa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja tarjoa heti.
5 kommenttia:
pitää vähän yrittää seurata tarkemmin tota sun sivun palkin haastelistaa, nästä aineita olisi saanut hyvin jonkun makean kakun
Oi paistetut lanttukuutiot ovat tosi hyviä :)
Aleksi, lanttukakun ohje kelpaa kyllä, vaikka haastededis menikin jo!
Heli, niin ovat! Ja salviavoissa paistetut ovat vielä parempia :-)
Minä popsin juuri äsken salviavoissa paistettuja lanttukuutioita, ja olivatpahan ihania! Kiitos hyvästä reseptistä!
Kotiharmi, ole hyvä vaan! Joskus simppelit asiat ovat parhaimpia (tai siis lähes aina).
Lähetä kommentti