16. tammikuuta 2012

Pakkassoppaa

Ihanaa, että eteläiseen Suomeenkin saatiin vihdoin ihan oikea talvi! Kirpeä pikkupakkanen ja jalkojen alla narskuva lumi ovat niin paljon mukavampia asioita kuin räntäsade ja loskassa kahlaaminen.

Kylmät kelit vaativat kuumat ruoat ja tämä papusoppa on siitä kiva, että sen kiukkuisuutta voit säädellä omaan makuusi sopivaksi. Vegeversion siitä saa jättämällä starwars-eläimen jauhetun lihan pois.

Käytin keittoon GoGreenin kidneypapuja ja kikherneitä. Toki kuivatuistakin saisi makoisaa syötävää, mutta kikkareiden liottelemiseen ei ole aina aikaa ja nälkä ei lue lakia. Tykkään gogreeneistä myös niiden kartonkipakkauksten vuoksi.

Tätä kannattaa tehdä vaikka vähän isompikin kattilallinen, sillä sapuska vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Ja vuodenajalle tyypillinen sää jatkuu vielä ainakin muutaman päivän ajan ♥

papusoppa
Tarvitset:
250 g naudan jauhelihaa
öljyä
sipulin
punaisen paprikan
230 g kidneypapuja
230 g kikherneitä
1 l vettä
3 rkl korianterisoossia
(suolaa)
(savustettua Aji Cristal-chilijauhetta)

Tee näin:
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja ruskista siinä jauheliha.

Kuori sipuli ja suikaloi se. Leikkaa myös paprika suikaleiksi.

Valuta ja huuhtele pavut sekä kikherneet.

Lisää jauhelihan joukkoon sipulit, paprikat, pavut, kikherneet, vesi sekä korianterisoossi.

Anna kiehua miedolla höngällä vartin verran. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä chiliä makusi mukaan.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Loistoidea käyttää makoisaa korianterisoossia keitossa. Pakkasella kuulukin syödä kuumaa ja tulista keittoa.

Jaana kirjoitti...

Juu, sitä tuli aika paljon ja soppaakin syön jo kolmatta päivää eli riittoisa keksintö on tuo korianterisoossi ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...