15. tammikuuta 2012

Vihreää korviketta

Aioin tässä eräänä päivänä tehdä guacamolea. Ostoksilla ollessani muistin kerätä koriini muut tykötarpeet, mutta avocadonperhanat unohtuivat hyllylle.

Kauppareissun jälkeinen toivioretki lähi-Siwaan oli pettymys, sillä putiikin avocadot osoittautuivat kivikoviksi. Päätin siis valmistaa guacamolea ilman avocadoa ja työstämästäni korianterikastikkeesta tulikin törkeän hyvää!

Käyttämäni savustettu Aji Cristal-chilijauhe sopi loistavasti yhteen korianterin kanssa. Aji Cristal tuntuu vahvuudeltaan meikäläiselle optimaaliselta chililtä, sillä sen maussa on myös muita sävyjä kuin pelkkä hullu tulisuus.

Tämä soossi on todella monikäyttöistä. Ohjeen mukaisesta satsista riitti kastikkeeksi lohipalalle, dipiksi maissilastuille, makuaineeksi munakkaaseen ja jauheliha-papusoppaan sekä useamman aamiaisvoileivän mehevöittäjäksi.

korianteri_lohi
Tarvitset:
puskan korianteria
rasian kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
½-1 dl auringonkukkaöljyä
suolaa
savustettua Aji Cristal-chilijauhetta

Tee näin:
Laita korianterit (myös varret), puolitetut tomaatit ja kuoritut valkosipulinkynnet blenderiin.

Surraa ainekset muhjuksi ja lorota samalla joukkoon öljyä, kunnes soossin koostumus on mieltymystesi mukainen.

Mausta suolalla sekä haluamallasi määrällä chiliä.

7 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Onpa mainiota, kun yhden ainesosan unohdus saa luomaan jotain uutta ja herkullista. Korianteri on niin hyvää jo itsessään, että tämä kastike on varmasti hyvää - kokeiluun!

Jael kirjoitti...

Korianteri on yksi lempiyrteistäni ,ja chilin kanssa sopiikin loistavasti yhteen.Se vaan on sellaiinen yrtti,joista toiset tykkäävät ja toiset inhoavat.

Anna kirjoitti...

Wow, miten upean vihreä väri soosissa on, vaikka tomaattiakin on suhteessa niin paljon :)

Jaana kirjoitti...

Hiidenuhma, eikös vaan olekin! Toivottavasti kastike maistuu myös sinulle.

Yaelian, korianteri on minunkin lemppareitani. Jos yrtistä ei yhtään tykkää, niin tuskinpa tätäkään soossia kannattaa kokeilla ;-)

Anna, no sitä minäkin vähän ihmettelin, mutta vihreä näköjään voittaa muut värit. Kävisköhän vaaleissakin niin?

Riikka kirjoitti...

Avokadot tosiaan taitaa olla guakkiksen valmistuksessa suht olennaisia. :) Mutta tää vaikuttaa ihan ehdalta mehiko-ohjeelta. Tätä sitten vaalivalvojaisiin.

Jaana kirjoitti...

Juu, tämä on varmasti oivallista tarjottavaa vaalivalvojaisiinkin. En tosin ole vielä varma, jännäänkö tuloksia kotona vai virallisissa valvojaisissa.

Anna kirjoitti...

Toivotaan! Näissä nimenomaisissa vaaleissa mua ei haittaa, vaikka korianteri tomskun jylläisi, mutta tehdään soosit sitten taas uusissa vaaleissa uusiksi :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...