21. toukokuuta 2014

Improvisoitu jämäkiinalainen

Tässä eräänä päivänä iski kertakaikkiaan hervoton kiinalaisen sapuskan himo. Se tapahtui välittömästi sen jälkeen, kun olin palautunut töistä kaupan kautta kotiin ostoskassissa parsaa ja vessapaperia.

Akuutissa jääkaappiratsiassa löysin paprikan, makaroonilaatikkoa varten sulatetun jauhelihakimpaleen roippeet, muutaman korren korianteria sekä purkinpohjallisen Lee Kum Keen luottosoossia. Niistä sain synnytettyä varsin maukasta possua ja paprikaa mustapapukastikkeessa.
Yleensä olen parittanut valkosipulisen mustapapukastikkeen kanssa lehmän lihaa ja vihreää paprikaa tai parsakaalia, mutta hyvin se jytisi myös sian murusten kaverina. Ripsuttelin mukaan myös parjattua aromivahvennetta, koska kiinalainen ruoka nyt ei vaan maistu kiinalaiselta ruoalta ilman ämäsgeetä.
Tarvitset:
valkosipulinkynnen
öljyä
paprikan
sipulin
300 g (luomupossun) jauhelihaa
2 rkl mustapapukastiketta
(natriumglutamaattia tai suolaa)
(tuoretta korianteria)

Tee näin:
Silppua valkosipuli ja lohko paprika sekä sipuli.

Freesaa valkosipulisilppua kuumassa öljyssä pannulla. Lisää joukkoon paprikan ja sipulit. Pyörittele niitä valkosipulissa viitisen minuuttia. Tyhjennä pannun sisältö lautaselle odottamaan.

Ruskista jauheliha pannulla. Palauta paprikat ja sipulit lihojen joukkoon pannulle. Mausta seos mustapapusoossilla (ja tarvittaessa natriumglutamaatilla tai suolalla).

(Koristele korianterisilpulla). Tarjoa heti keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...