22. toukokuuta 2014

Hullunhyvä Nutellakakku

Silloin tällöin sitä tulee törmänneeksi reseptiin, jota on pakko päästä testaamaan heti. Kiusauksessa-blogista eilen bongaamani kakkuohje kuuluu tähän kategoriaan.

Syitä instant-kokeiluun oli kaksi, joista toinen oli tietenkin monella tavalla syntinen Nutella. Toinen syy oli puhtaasti uteliaisuus, koska halusin kokea, millainen paistos kahdesta raaka-aineesta oikeasti syntyy.

Kypsä Nutellakakku oli todellakin aivan superkuohkea ja mehevän suklainen, vaikka raa'an taikinan perusteella olisi voinut olettaa kakun rakenteen olevan huomattavasti löllömpi. Vaikka kakku oli ihan äärettömän herkullista, en tiedä kumpi tuotti minulle suuremman nautinnon: ensipuraisu valmiista kakkupalasta vai kokonaisen Nutella-purkin sisällön kaapiminen kulhoon.

Nutella-fanit ja suklaa-addiktit, tehkää tätä kakkua heti!
Tarvitset:
5 munaa
350 g Nutellaa

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Sekoita Nutella keltuaisten joukkoon.

Sähkövatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Kääntele valkuaisvaahto muutamassa erässä keltuaisten ja Nutellan joukkoon.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-senttinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 30 minuutin ajan.

Anna kakun jäähtyä ja sen jälkeen vielä ässehtiä jääkaapissa yön yli.

Siivilöi kakun koristeeksi tomusokeria.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...