2. lokakuuta 2012

Sesonkirieskat

Viime syksyn hittirieskaohjetta pystyy näköjään varioimaan yhtä monipuolisesti kuin sesonkimöhnääkin. Tuoreimmassa satsissa käytin lantun sijasta kurpitsaa ja voihan video kuinka ihania kurpitsarieskoista tulikaan!

Jos kurpitsoista keittelee sosetta vähän reilummin jo etukäteen, niin silloin rieskojen vääntämisessä ei kauaa nokka tohise. Tänään avasinkin aamuni paistamalla näitä kullankeltaisia kakkaroita, joita sitten roudasin uunilämpöisinä duunipalaveriamme piristämään.

Lantun ja kurpitsan jälkeen kokeilulistalla ovat palsternakka, juuriselleri ja punajuuri. Myös maa-artisokista saattaisi tulla melkoisia herkkurieskoja. Tai kukkakaalista!
Tarvitset:
300 g kurpitsasosetta
1 dl maitoa
munan
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 250-asteiseksi.

Sekoita kurpitsasose ja maito. Lisää joukkoon muut ainekset ja hämmennä tasaiseksi.

Lusikoi taikinasta pyöreitä, vajaan sentin paksuisia pylpyröitä leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista rieskoja uunissa 15-20 minuuttia, niin että ne saavat pintaansa reilusti väriä.

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Ihanaa, uusi kurpitsaresepti!

Palsternakka ja juuriselleri voisi ollakin vinkeitä - indeed. Kukkakaali vaikuttaa hiukan laimealta - mutta kerro kun tiedät miten kävi!

Jaana kirjoitti...

Kerron kun kerkeän kokeilemaan. Punajuuresta voi tulla vinkeän värisiä rieskoja :-)

Jael kirjoitti...

Tuollainen on takuulla hyvää! Mä olen käyttänyt pinaattia ja bataattia pizzataikinassa;niistäkin tuli tosi kivan värisiä (ja makuisia)

Jaana kirjoitti...

Yaelian, bataatista voisi tulla aika hyviä rieskojakin, kiitti vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Sovelsin ohjettasi: käytin sämpyläjauhoja, lisäksi vähän leseitä ja pikkuisen leivinjauhetta. Tuli herkullisia pullukoita teeleipiä. :)

Jaana kirjoitti...

Ano, tuunaaminen kannattaa aina :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...