7. lokakuuta 2012

Tyttöjen ilta eli hapankaalia ja makkaraa

Olin luvannut kokata tänään Soppa-Hannalle (no pun intended) opiskeluaikojeni krapulanparannussapuskaa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun ruokavieraani jääkaapissa muhineet makkarat piti syödä pikaisesti ennen kuin ne muuttuisivat hävikiksi.
Hanna oli hankkinut paprikaisia sekä curryisia tuoremakkaroita Kluuvin Maatilatorin yksivuotissynttäreiltä. Ne maistuivat makoisilta eli terveisiä vaan makkaramestari Sami Kuosmaselle!
Makkaroiden kaveriksi väsäsin hapankaalilaatikkoa, jonka ohje on peräisin Head isu-blogista. Tällä reseptillä olen tehnyt lisuketta makkaroille ennenkin ja yhdistelmä toimi erinomaisesti myös nyt. Mitään kevyttä kamaa loota ei ole, mutta eipä se mitään jokapäiväistä leipää olekaan.

Tuhdin dinnerin jälkkäriksi vedimme vielä kahvit ja Ekbergin shampanjakorkit, jotka olivat superkosteita. Samalla katsoimme töllöttimestä junnukokkikisan finaalia ja itkeä tuhersimme, koska olivathan ne tenavat aivan jumalattoman liikuttavia ♥
Hapankaalilaatikkoon tarvitset:
2 munaa
3 dl smetanaa
1 rkl sokeria
suolaa
400 g hapankaalia
korppujauhoja
voita

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon smetana ja sekoita tasaiseksi. Mausta sokerilla ja suolalla.

Hämmennä muna-smetanamassan joukkoon hapankaali ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja sekä muutama nokare voita.

Kypsennä hapankaalilaatikkoa uunissa 40 minuuttia.

6 kommenttia:

Ketturouva kirjoitti...

Koska meillä on sekä makkaroita että hapankaalia, tuotahan voisi kokeilla!

Jaana kirjoitti...

Kokeile ihmeessä! Hannan kanssa herkutellessa pohdimme, miten hapankaalilaatikkoa voisi vielä tuunata. Päädyimme siihen, että lisämausteena toimisi oivallisesti pari-kolme ruokalusikallista kokojyvä-Dijonia tai saman verran raastettua piparjuurta.

meritähti kirjoitti...

meillä ei ole makkaroita eikä hapankaalia, ensinmainittua ei myöskään tule mutta tuo hapankaalilaatikon reseptihän on taivaallisen yksinkertainen, Todellista pikaruokaa, jos ei uunissa oloaikaa lasketa! Ratkes kerralla mun "mitä ruokaa tehdä tänään" propleemi! Kiitos!

Jaana kirjoitti...

meritähti, ole hyvä. Hapankaalilaatikko maistuu kyllä ihan ilman mitään lisukkeitakaan.

Paula kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Laitetaan korvan taakse.

Jaana kirjoitti...

Paula, jos tykkäät hapankaalista, niin tykkäät takuulla tästä laatikostakin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...