8. lokakuuta 2012

Arjen sankarinuudelit

Toisinaan tulee päiviä, jolloin töiden jälkeen on karmiva nälkä, mutta ei jaksaisi uhrata ajatuksen puolikastakaan kokkailuhommille. Tänään oli sellainen päivä ja tilanteen pelastajiksi nousivat thai-vaikutteiset korianteri-maapähkinänuudelit.

Niiden valmistus käy oikeasti käden käänteessä, jos perusvarastoissasi on tarvittavia kastikkeita ynnä muita tykötarpeita, eikä lähi-Siwasta tarvitse käydä hakemassa kuin lime. No nyt kyllä täytyy tehdä hankintamatka Hakaniemeen, sillä tähän sapuskaan päätyivät makean soijan viimeiset tipat eikä kalakastikepulloonkaan jäänyt kuin helmi pohjalle.

Kiukkuista Sriracha-chilikastiketta voit holvata ruokaan oman makusi mukaan. Jos olet tomibjörck, niin paahdat tietty valkosipulisi itse, mutta on ihan luvallista käyttää myös etnokaupoista saatavaa purkkikamaa. Ohjeen mukaisesta satsista tulee kaksi reilua annosta.
Tarvitset:
2 nuudelikalikkaa
vettä
parin sentin pätkän inkivääriä
vajaan puskan korianteria
(maapähkinä)öljyä
kourallisen maapähkinöitä
limen
2-3 rkl kalakastiketta
1 rkl makeaa soijaa
Sriracha-kastiketta
paahdettua valkosipulia

Tee näin:
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.

Kuori inkivääri ja silppua se atomeiksi. Silppua myös korianteri varsineen päivineen.

Kuumenna öljy pannulla. Freesaa inkiväärisilppua tovi kuumassa öljyssä ja lisää joukkoon maapähkinät. Anna niiden kuumentua koko ajan sekoitellen.

Kaada pannulle nuudelit. Lisää joukkoon korianterisilppu (säästä jonkin verran koristeeksi), limen mehu, kalakastike, soija sekä chilisoossi. Sekoita hyvin.

Kumoa nuudelit lautaselle. Koristele annos korianterilla ja paahdetulla valkosipulilla.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Rupes tekemään mieli nuudeleita! Nam.

Jaana kirjoitti...

Noista tuli kyllä aika hyviä. Ja ovat tosi nopeita tehdä!

Jael kirjoitti...

mmm,nuudelit maistuu täälläkin.Onnea uuden visuaalisen ilmeen johdosta!

Jaana kirjoitti...

Yaelian, kiitos. Blogin ulkoasun piristäminen on ollut mielessä jo kesästä saakka, mutta en oikein saanut aikaiseksi ryhtyä muutoshommiin. Mutta sitten kun alkuun pääsin, niin eihän siinä viilailussa mennytkään niin pitkään kuin olin pelännyt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...