7. lokakuuta 2012

Ravintolakerhoilua

Olen jotenkin onnistunut sotkeutumaan Viva ciabatta-Aleksin organiseeraamaan ravintolakerhoon, joka käy kerran kuussa epämääräisellä kokoonpanolla jossain syömässä. Viime viikolla klubi kokoontui Mechessä (Mechelininkatu 13) ja mukana oli seitsemän jäsentä.

Näissä tapaamisissa on mielestäni ehkä hauskinta se, että vähintään puolet ajasta spekuloidaan seuraavaa kokoontumispaikkaa. Toistaiseksi emme ole kuitenkaan vielä koskaan menneet siihen paikkaan, joka on kohteeksi sovittu.
Mechessä koko porukka otti päivän menun, jonka käynnisti caprese. Perinteisten tomaatti- ja mozzarellasiivujen sekä basilikanlehtien lisäksi lautasella oli jännää mozzarellajäätelöä, purkista otetulta tomaattipyreeltä maistunutta muhjua sekä emähyvää basilikamajoneesia.
Pääruoaksi saimme karitsaa psykedeelisen näköisellä kastikkeella. Suussasulavan liharullan päälle asetellut karitsan kateenkorvat olivat kuin monta pistettä iin päällä. Ihana annos! Sen kanssa toimi oikein hyvin myös suositeltu espanjalainen Franck Massard Licis 2009.
Karitsan kaverina oli lämmintä kreikkalaista salaattia (loistoidea, kopioin taatusti kotikeittiöönkin!). Vaikka se oli maukasta, olisi salaatti voinut olla ihan oma, erillinen ruokalajinsakin. Edellisellä vierailulla pääruoan lisukkeesta tuli vähän sama fiilis.
Jälkkäriksi sain monguttua itselleni vaihtoehtoisia makuja, koska olin nauttinut menulla olleita suklaata ja mustaherukkaa jo viime kerralla. Söpöillä orvokeilla koristellut persikkapannacotta ja kahvijätski olivat herkkua.
Aterian kruunasivat kupillinen espressoa ja fingerporillinen omenaista calvadosia.

Päivän menu, viinilasillinen sekä kahvi ja calvados maksoivat yhteensä 66 euroa eli kympin enemmän kuin viimeksi (noh, tällä kertaa otin punkkua pikkuisen reilumman satsin). Mechestä saa laatusapuskaa kohtuuhintaan ja Kulinaarimurula jatkaa yhä kuppilan suosittelemista kaikille hyvän ruoan ystäville.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesa-interventiolla päivällistimme sitten Lyonissa.

OfferiumYllätysMenuLahjakortit 2x24€ norm.2x62€ (metsäsienikeitto,maissikana, suklaakakkua ja jäätelöä

juomat: 2x12cl kuohuviiniä, 2x12cl valkkaria, 2 espressoa, 2x2cl Grand Marnier Yht. 55,50€

Tarjouksen hinta/laatu- suhde ei päässyt riman yli. Normaalihinnoittelu täysin kiskurihinnoittelua. Kyllä me mielemme pahoitimme.

jukka s.

Jaana kirjoitti...

Huono tsägä. Mutta mitenkähän tämä kommenttisi liittyy Mecheen?

annemi kirjoitti...

Olipa kiva lukea Mechestä juttu, olen suunnitellut kokeilevani ko. ravintolaa ja odotan innolla jo innolla :)

Ravintolakerho on muuten loistava idea!

Jaana kirjoitti...

annemi, toivottavasti tykkäät! Itse olen ollut molemmilla käyntikerroilla varsin tyytyväinen paikan tarjoomuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan vertailun vuoksi ja ilosta että toisilla on hyvä tuuri ja parempi valinta.

jukka s.

Jaana kirjoitti...

Anonyymi jukka s., tuollaiset "kaksi yhden hinnalla"-tyyppiset tarjoukset ovat yleensä arpapeliä. Ravintoloitsijakaan ei niistä varmasti juuri nettoa, saattaa jopa tehdä tappiota.

Teidän tapauksessanne hinnoittelu vaikuttaa mielestäni kuitenkin aika edulliselta. Mutta jos sapuskat olivat aivan täyttä schaibaa, niin harmittaahan se. Olivatko ainoastaan ruoat pettymys vai onnistuttiinko viinit ja kahvikin pilaamaan? Grand Marnier lienee ollut kuitenkin ihan sitä itseään?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...