6. lokakuuta 2012

Inttäjäisillallinen

Tämän jutun osalta ajankohtaisuuskriteerit eivät oikein täyty, sillä kuvatut ruoat on nautittu jo elokuussa. Ulkoruokinnassa on tullut muutenkin oltua perin aktiivisesti ja se puolestaan on johtanut siihen, että kotikokkailut ovat jääneet aika vähäisiksi ja postausta odottavien ravintolaraporttien suma seisoo. Olenkin hiukan muhitellut ajatusta ravintolattoman kuukauden viettämisestä.

Mutta nyt varsinaiseen asiaan. Pari kuukautta sitten kokoonnuimme siis entisen työkaverini väitöskaronkkaan Aliaan (Mustikkamaankuja 1). En ole aiemmin moisiin kekkereihin osallistunut ja olin kovin otettu siitä, että sain kutsun tähän tilaisuuteen. Pikkuisen harmitti, kun en ehtinyt seuraamaan varsinaista väitöstilaisuutta omien työkiireideni vuoksi, sillä hassun hatun tuottanut tutkimus on varsin mielenkiintoista luettavaa maallikollekin.
Juhlien sapuskat olivat oivallisesti suuhuni sopivia. Alkuun saimme punajuuri-vuohenjuustosalaattia, joka oli mukavan suolaisenmakeaa.
Pääruokana oli paistettua siikaa ja juureksia. Kalan lisäksi tykkäsin erityisesti ihanasta mininauriista, joka oli söötti kuin karkki.
Jälkkäri oli yllättäen setin heikoin lenkki, onhan Alia kuitenkin Postresin sisarravintola. Lehtitaikina-vadelma-vaniljahässäkkä tuli silti syötyä viimeistä murua myöten.
Juhlaväen joukossa oli paljon vanhoja tuttuja ja bileiden tunnelma oli oikein leppoisa, mutta herkistymiseltäkään ei voinut vältyä. Ehkä eniten silmäkulmia kostuttanut hetki koettiin, kun tohtorikokelaan liikuttunut vaimo aloitteli puhettaan ja ikkunoista sisään kantautui Whitney Houstonin I will always love you. Ihan täydellinen ajoitus!

Kiitokset järjestävälle taholle ja isolla kauhalla onnea yhden etapin saavuttamisesta vielä tätäkin kautta!

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hyvän näköiset sapuskat.Sain toissa vuonna kutsun hyvän ystävän vastaavaan tilaisuuteen Helsingissä ja silloin harmitti,kun en päässyt tulemaan sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Hienon näköiset karonkkatarjottavat. Täällä "maalla" vastaavissa kekkereissä on yleensä noutopöytäruokailu, johtuen osaksi ravintoloiden puutteesta ja osaksi perinne-eroista Helsinkiin verrattuna.

Jaana kirjoitti...

Yaelian, sapuskat olivat myös hyvän makuiset :-)

luimupupu, tarjottavat eväät riippuvat varmasti aika paljon myös tilaisuuteen osallistuvien juhlijoiden määrästä. Isommalle sakille buffa on pöytiintarjoiltuja annoksia parempi vaihtoehto kaikin puolin.

Olen varmaan joskus ennenkin maininnut, että sulla on aivan ihana nimimerkki ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kerron nimimerkkini ja blogini nimen "esikuvalle", pihamme kaupunkirusakolle terveisiä!

Vielä tuohon karonkkaan palatakseni, osittain ajallamme yksinkertaisemman tarjoilun syy saattaa olla se, että inttäjien keski-ikä on noin 30, joten rahaa ei välttämättä ole kertynyt juhlien järjestämiseen kauheasti. Tosin itse olen sitä mieltä, että pitää järjestää kunnon juhlat, harvempi kuitenkaan montaa kertaa inttää :).

Jaana kirjoitti...

luimupupu, totta, kunnon juhlat kannattaa järjestää aina kun niihin on pienikin syy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...