Tämänvuotisten vappusyömisten linja oli jälleen kerran hyvin kalaisa. Omatekemät eväät olivat vanhoja tuttuja klassikoita ja uutena juttuna pöytää koristi pikkuruinen voileipäkakku, jonka tehtiin tilaustyönä Chef & Sommelierissa.
Kakun tykötarpeina oli hyödynnetty perinteisesti roskakaloina pidettyjä lahnaa ja särkeä, tällä kertaa savustettuina. Siinä oli myös hienon makuista hauen mätiä, jota ei oikein tahdo saada mistään.
Roskakalavoikkarikakun maku oli ihan mieletön ja ulkoiselta olemukseltaankin se oli nätti kuin
Tänä vuonna Kulinaarimurulassa tehtiin tuttavuutta aivan uudenlaisen kuohuviinipullon korkin kanssa. Ensin siitä piti poistaa pullon kaulan ympärille kiedottu muovinen suikale. Sen jälkeen otin pullon pohjasta kiinni ja aloitin varovasti kiertämään korkkia, joka pasahtikin hetimiten valtavalla paineella kohti kattoa. Onneksi ei ollut naama välissä!
Uusiseelantilainen Saint Clair Vicar's Choice osoittautui kyllä hullunhyväksi kuohariksi, jota aion ostaa arvaamattomasta korkista huolimatta uudelleen. Jos joku muuten tietää, mistä tuossa ihmekorkissa on oikein kysymys, niin saa kertoa!
Vappuruokana oli myös katkarapuisaa ceasarsalaattia, johon tein kastikkeen vanhalla luotto-ohjeella. Krutongit salaattiin paistelin jo parhaat päivänsä nähneestä Rezen oliivileivästä.
Lisäksi valmistin gubbröraa tuunatulla reseptillä. Yleensähän gubbröraan käytetään anjovista, mutta mielestäni sillikin sopii möhnään eri hyvin. Nämä oluen kanssa nautitut sillileivät maistuivat ihan kesältä!
Gubbröraan tarvitset:
2 munaa
pienen punasipulin
70 g matjessilliä
50 g maustamantonta tuorejuustoa
reilusti tilliä
valkopippuria
ruisleipää
Tee näin:
Keitä munat koviksi ja anna niiden jäähtyä.
Silppua jäähtyneet munat, sipuli ja sillit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot tuorejuuston kanssa.
Mausta seos tillisilpulla ja valkopippurilla.
Levitä möhnää ruislepäviipaleille. Leikkaa niistä haluamasi kokoisia ja muotoisia paloja.
4 kommenttia:
Ihania herkkuja!
Kiitos Tuuli!
Parhaimman makuinen eväs oli kyllä tuo ammattilaisten tekemä.
Ollaan myös tykätty kovasti tuosta kuoharista. Itse käväsin tsekkaamassa ohjeet http://www.youtube.com/watch?v=Pd1snkTEqr0
ennen ensimmäistä avausta. Korkkia pitää nostaa, niin mekanismi toimii. Poksahdus siitä tulee kuten on ajatuskin, mutta se on hyvin hallittavissa.
Iso kiitos videolinkistä, Chef Malx!
En olisi kyllä ilman opastusta tajunnut, että korkkia voi käyttää kätsysti uudelleenkin, wau!
Lähetä kommentti