31. joulukuuta 2010

Vihonviimeiset mormoonimuffinssit

Vuosi päättyy ja sen myötä loppuu myös kohtuullisen järjetön mormoonimuffinssiprojektini. Miksi ihmeessä oikein ryhdyin koko hommaan viime tammikuussa?

Osittain varmaan siksi, että ihmeellisestä interwebistä voi tilata älyttömiä asioita. Valitettavasti kalenterin ohjeille tehdyt muffinssit ovat olleet aikamoista bulkkikamaa paria poikkeusta lukuunottamatta.

Mitäänsanomattomilta maistuivat myös joulukuun muffinssit, joiden juhlallinen nimi oli Leticia's Celestial Cinnamon. Leticia puolestaan on verevä 27-vuotias mormoonimisu, jota on siunattu yhdellä ihmistaimella.

Aloitin muffinssiurakan huumorin pilke silmäkulmassa, mutta ei se sitten ollutkaan kauhean hauskaa. Projekti piti kuitenkin saattaa kunniallisesti loppuun, joten hampaat irvessä tuli leivottua toisenkin kerran. Kiitos kaikille, jotka jaksoivat syödä tekeleitäni!

Ohessa viimeinen mormoonimuffinssiohje, lupaan että näitä ei enää tänne ilmesty. Mainitaan nyt vielä väärinkäsitysten välttämiseksi, että itse en ole millään tavoin mormonismiin päin kallellaan. Aamen.


Taikinaan tarvitset:
munan
2½ dl sokeria
1½ dl voisulaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1½ dl maitoa

Kuorrutukseen tarvitset:
2 dl sokeria
1 tl kanelia
4 rkl sulatettua voita

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri sekä voisula.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja muskotti. Lisää jauhoseosta muna-sokeri-voikulhoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikinaa muffinssivuoan koloihin. Älä täytä koloja ihan piripintaan, vaan jätä jonkin verran nousuvaraa.

Paista muffinsseja uunissa 20-25 minuuttia.

Sekoita kuorrutusta varten sokeri ja kaneli. Dippaa hiukan jäähtyneitä muffinsseja ensin voisulaan ja sen jälkeen sokeri-kaneliseokseen.

2 kommenttia:

Tiina Kirves kirjoitti...

Koska kuitenkin olet muffinssiasiantuntija, aion yhyttää sinut yhteen yhden henkilön kanssa jolla on keväälle muffinssisuunnitelmia, ties vaikka vielä innostuisit!

Jaana kirjoitti...

No oikeastaan mä olen mormoonimuffinssiasiantuntija, mutta yhytä vaan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...