Kuuluin pitkään siihen koulukuntaan, jonka jäsenet lorottavat kaalilaatikkoihinsa lihalientä. Luotto-ohjeessani oli myös ohrasuurimoita.
Edellisen kerran lootaa tehdessäni vaihdoin suurimot surutta spelttihelmiin. Tänään lipsuin linjasta lisää korvaamalla lihaliemen kermalla.
Tuloksena oli yhtään liioittelematta universumin paras kaalilaatikko.
Kaikki tykötarpeet soivat niin nätisti yhteen, että meinaa tulla itku. Karitsan vieno lampaisuus, kaalin jumalainen muhevuus, spelttihelmien suunmukainen rakenne, kerman pehmeys, siirapin makeus ja oikeen voin jäljittelemätön maku - täydellistä!
Oheisella ohjeella lootaa syntyy kunnioitettava määrä. Onneksi kaaliruoat vain paranevat uudelleenlämmityksen myötä.
Tarvitset:
4 dl vettä
2 dl spelttihelmiä
1 rkl härkäfondia
500 g kaalia
keskikokoisen sipulin
voita
300 g karitsan jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
2 dl kermaa
muutaman lorauksen siirappia
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
Kiehauta vesi ja lisää siihen fondi sekä spelttihelmet. Anna kiehua kunnes neste on imeytynyt helmiin.
Leikkaa kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Freesaa kaali-sipulisilppua hetki voissa paistinpannulla, mausta ripauksella suolaa ja siirrä seos uuninkestävään vuokaan.
Paista jauheliha voissa samalla pannulla, jossa kypsensit kaalit ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada jauheliha ja spelttihelmet kaali-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita pontevasti ja liruttele vuokaan kerma sekä siirappi.
Paista kaalilaatikkoa uunissa noin tunnin ajan. Sitten saa syödä, mutta varo ettet polta suutasi.
4 kommenttia:
Hmm, eipä ole tullut ikinä kokeiltua kerman kanssa. Mitenkähän smetana toimisi..?
Smetanainen kaaliloota ei voi olla pahaa!
Aamen. Tämä oli niin hyvää. Niin hyvää! Puolet meni heti yhdeltä istumalta. Tuskin maltan odottaa huomisen lounasta...
Eiks ole mahtava loota! Kermattomaan versioon ei taida olla enää paluuta...
Lähetä kommentti