17. toukokuuta 2009

Lääkitys kohdallaan

Eilen Kulinaarimurulassa(kin) valvottiin Euroviisuja. Mukana oli lahjomattomia asiantuntijoita Erlândiasta, People's Republic of Oulusta, Höntöntönstanista (F.Y.I. Kouvostoliitto) sekä United States of Savosta.

Varjoraatimme ylivoimainen voittaja oli Bosnia-Hertsegovinan jylhä esitys, Suomi ja Portugali jakoivat kakkossijan, Kreikka rankattiin neljänneksi. "Oikea" voittaja Norja jätettiin tylysti kahdeksanneksi.


Raatilainen, jonka oma suosikki sijoittui virallisessa rankingissä korkeimmalle, palkittiin dagen efter-suolakurkulla. Kompaktisti yksittäispakatun keksinnön lunasti itselleen P.R. Oulun ylpeä edustaja, joka antoi parhaat pisteensä Kreikan imellokselle.

Itse pidin eniten Portugalin ihanasta rallatuksesta, josta ei voi olla tulematta hyvälle tuulelle. Söpöä biisia tukivat hurmaavat My Little Pony meets Gay Pride-henkiset lavasteet sekä kestohymyilevä bändi. Tahtoo samat lääkkeet!Koska viisut järjestettiin tänä vuonna Moskovassa, kokkasin valvojille venäläisvivahteista huikopalaa. Hapankaalipiiraan ja hapankurkkujen lisäksi tarjolla oli sipulilla ja valkosipulilla maustettuja ruisnappeja herkkusienisalaatilla.

Olin varannut palanpainikkeeksi myös vodkaa, jota tosin kului vähänlaisesti. Tarkoitus oli nimittäin ottaa ryyppy aina kun Suomi saa 12 pistettä, mutta näissä kisoissa kävi niin kuin kävi. No, eipähän ole tänään tukka tämän enempää kipeä.


Herkkusienisalaattiin tarvitset:
8 herkkusientä
pienen punasipulin
2 valkosipulisuolakurkkua
120 g smetanaa
muutaman tipan Tabascoa
ripauksen maustepippuria
(suolaa)

Tee näin:
Pilko sienet, sipuli sekä suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutioiden joukkoon smetana. Mausta Tabascolla ja pippurilla.

Anna salladin tykötarpeiden totutella toisiinsa jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Syö ruisnappien tai -leivän kanssa.

6 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Meillä Oulussa valvottiin viisuloita Pastanjauhajien pajassa. Meikäläisen ykkössuokkari oli myös tuo Portugalin biisi, siitä vaan tuli niin hyvälle tuulelle :) Pippurimyllyllä taisi osua meidän porukasta veikkaukset eniten kohilleen.

Sari kirjoitti...

Meillä satuttiin vahingossa laittamaan telkki euroviisuille täällä Repuplik of Varkaudenseutu juuri hitusen ennen Suomen esitystä. Mutta tärkeämpää kuin se, oli asia jonka näin tuolla parsa-postauksen kuvassa. Mistä olet saanut/hankkinut tuon "Dinner Choices"-kyltin... alkoi nimittäin ihan kovasti tekemään sellaista mieli omaan kuppilaamme...

Välispiikki kirjoitti...

Virpi, raporttien perusteella teillä näyttää olleen erittäin onnistunut möötti :-)

Sari, dinneritaulu on ostettu yhdestä Hakaniemen hallin toisen kerroksen säläpuodeista. Muistan nähneeni noita kylttejä myös Chez Mariuksessa.

Virpi kirjoitti...

Miitti oli kyllä oikeinkin onnistunut, vaikka ei osallistujamäärällä päässytkään hurraamaan. Sitäkin hupaisampaa sitten oli :) toivottavasti tässä pääsee joskus treffaamaan teitä eteläisempiäkin kanssabloggaajia!

minna kirjoitti...

toi lääkitys kohdallaan on niin osuva, sanoin samaa ääneen jonkun toisen biisin kohdalla, että mitähän pillereitä noi on napannut ja poika 9 v, totesi, että älä äiti ainakaan hommaa sellasia, parempi että on välillä tylsää...

Välispiikki kirjoitti...

Minna, totuus löytyy lasten suista ja kaurapuurosta :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...