Jokaisella meistä lienee ikioma, ainoa, oikea ja paras joulusinappireseptinsä. Minun konjakkisinappini on niin hyvää, etteivät sanat riitä kertomaan!
Mutta yritän kuitenkin. Se on makeaa, mutta kirpeää. Se on tulista, mutta pehmeää. Se on kermaista, mutta kiukkuista. Itse epäilen vahvasti, että kahvi on SE secret ingredient, vaikka valmiissa sinapissa sumpin makua ei kyllä pysty erottamaan (tai ainakaan minä en pysty). Mutta kahvi ja konjakkihan ovat kafruja muistakin yhteyksistä.
Lempeänkipakka konjakkisinappi soi hyvin yhteen kinkun kanssa ja svengaa joulupöydän kunkun kuorrutteenakin. Olen käyttänyt tätä myös omatekoisiin sinappisilleihin ja -silakoihin erinomaisella menestyksellä. Lisäksi sinappia voi luvan kanssa sotkea joulukalojen kylmiin ranskankermaisiin kastikkeisiin, esimerkiksi ranskis-sinappi-tilli-soossi toimii graavilohen kaverina enempiä riitelemättä.
Tarvitset:
100 g sinappijauhetta
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 munaa
½ dl vahvaa kahvia
2 tl maissijauhoja
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ dl konjakkia
Tee näin:
Mittaa kattilaan kaikki tykötarpeet paitsi konjakki.
Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi koko ajan vispilöiden.
Kun seos on kiehahtanut, ota kattila pois liedeltä.
Lisää konjakki seokseen, sekoita ja purkita sinappi.
Superhelppoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti