9. joulukuuta 2007

Teeveestä tuttu

Muutama päivä on kulunut taas tukkoisissa tunnelmissa ja ruokalistalla on ollut lähinnä kuumia juomia. Syömisyritykset ovat kariutuneet ruokahaluttomuuteen ja siihen, että mikään ei maistu miltään. Olo alkaa kuitenkin pikku hiljaa normalisoitua. Vielä eilen pärskintäni oli intensiteetiltään oheisen pikkupandan aivastuksen tasoa.


Viimeksi räkätaudin iskiessä lääkitsin itseäni kanakeitolla. Tällä kertaa vainun palaillessa lohturuoan kaipuu ylitti ravinnon mahdolliset lääkinnälliset funktiot ns. kuusi-nolla eli väsäsin toipumisevääksi amerikkalaisista TV-sarjoista tuttua juustomakaronia.

Macaroni and Cheese on siitä kiva ape, että sen tekemiseen ei tarvita kovin erikoisia tykötarpeita. Sarvimakaroneja oli kaapissa valmiina, samoin köntsä juustoa, munia ja Oivariinia. Vihmovaa vesisadetta uhmaava lähikauppaan suuntautunut toivioretki täytyi tehdä ainoastaan lisäjuuston ja kerman takia.

Käytin sapuskaan nesteeksi kolmen juuston ruokakermaa. Varsinaista juusto-osastoa edustivat 50-50 -suhteessa punaleimainen emmental ja pussiin valmiiksi raastettu mozzarella.
Tarvitset:
200 g sarvimakaroneja
vettä
50 g Oivariinia
munan
2,5 dl ruokakermaa
6 dl raastettuja juustoja
mustapippuria
(suolaa)

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Keitä makaronit reilussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta ja laita takaisin kattilaan. Lisää Oivariini makaroneihin.

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma ja juustoraaste. Jätä reilu desi juustoa kuorrutusta varten.

Sekoita muna-kerma-juustoseos makaroneihin ja mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Kaada koko hoito tarpeeksi isoon uuninkestävään vuokaan ja kylvä loput juustot makaronien ylle. Kypsennä uunissa puolisen tuntia.

Syö, mutta älä polta suutasi. Lisäkkeeksi tarvittaessa sitä ainoaa oikeaa Heinzin ketsuppia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä viitsitään ihmetellä miksi ameriikan mukulat on niin läskejä =) Aikamoinen tujaus tuo.

Jaana kirjoitti...

Jokke, eiköpä vaan olekin! Ja tuohon kun vielä päälle holauttaa ämpärillisen sokerilimua (makeutusainelitkuja americcalaisethan eivät juo, niistä kun tulee syöpä) ja muutaman suklaapatukan, niin avot! Juustomakaroni ei tod. ole jokapäiväistä sapuskaa...

Anonyymi kirjoitti...

No nyt mie ymmärrän pandan aivastuksia...

Jaana kirjoitti...

Toveri Satujatar, yksi babypanda on parempi kuin raitiotievaunullinen nuorisoa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...