26. joulukuuta 2007

Jouluherkkuja

Pyrin kerrankin tekemään optimaalisen määrän jouluruokaa. Koska pakkasin syömäkylään tulleille ystäville ja kylänmiehille mukaan jämiä niin paljon kuin jaksoivat kantaa, voin tässä vaiheessa joulua todeta onnistuneeni menekin arvioinnissa vähintäänkin kelvollisesti.
Aattona kuuntelin joulurauhan julistuksen syöden riisipuuroa kanelilla, sokerilla ja voisilmällä. Sen jälkeen vietin laatuaikaa minulle rakkaimman jouluelokuvan parissa fiilistellen. Leffan 30 sekunnin pupuversio kertoo kaiken olennaisen.
Koska joulunajan ruokavieraani eivät lipeäkalasta juurikaan perusta, herkuttelin maailman neljänneksi iljettävimmäksi (varoitan, kuvat ovat aika ällöjä) listatulla ruokalajilla keskenäni.

Ei pelkästä livekalasta kovin järisyttäviä elämyksiä saa, mutta kun hänen yllensä valuttaa voisulaa ja maitokastiketta sekä ripsauttelee maustepippuria ja suolaa, niin johan maistuu!

Pimeän tullen iltakävelin Hietaniemen hautausmaalla. Siellä oli nättiä.
Joulu- ja Tapaninpäivän syömäseurueille tarjoilemani menut olivat samanlaisia. Alkuun mätiä, punasipulihakkelusta ja smetanaa ynnä sillejä (savunmakuista suoraan purkista ja sinappista omalla reseptillä), graavilohta, sienisalaattia sekä katkarapuhyydykettä. Ylenmäärin hyvyyttä kaikissa eväissä!
Lämpimänä ruokana oli kolakinkkua ja seesamibataatteja. Kinkun päälle lorottelimme vielä tämän joulun ehdotonta hittiä, Villiaromin pullottamaa tervasiirappia.

Oikeiden syömisten jälkeen haarukoimme Erittäin Haisevia Juustoja (ranskalaista Roquefortia ja sveitsiläistä Etivazia) portviinin kanssa - juustot käytännöllisesti katsoen sulivat suihimme.

Makeaksi lopuksi lapiomme tuulensuojiin vielä tähdellisiä piparimuffinsseja ja kyytipojaksi Punatähteä.

Onneksi joulu on kerran vuodessa vaan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...