17. joulukuuta 2007

Muffinssi meni pipariksi

Olen pyöritellyt joulukuun ruokahaasteen raaka-ainetta mielessäni pitkään, mutta en ole oikein saanut piparkakusta otetta. Ensin ajattelin turata jonkinmoista suolapalaa, mutta lopulta päädyin kulkemaan makeampaa murupolkua.

Perusidean sain Raision Keittokirjasta. Tavoilleni uskollisena tuunasin kuitenkin tuorejuustotäytettä jouluisemmaksi lorauttamalla siihen Punatähteä ja katso: tähdelliset piparimuffinssit olivat syntyneet!

Omassa suussani tähtimuffinssit maistuivat ihan törkeän hyviltä. Huomenna saatan tekeleeni työtuomioistuimen eteen, kun aikaisemminkin ruokahaastekandidaattini makutuomareina toimineet entiset perätilalaiset pääsevät irti. Veikkaanpa, että tähtöset maistuvat heillekin.
Tarvitset:
300 g pakastepiparitaikinaa
munan
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl Punatähteä
½ dl sokeria

Tee näin:
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Jaa piparitaikina kymmeneen osaan. Yleensä pakastetaikina myydän puolen kilon köntteinä eli tähän satsiin sellaisesta pakkauksesta hupenee reilu puolikas.

Painele osasista kahdeksan muffinssivuoan syvänteiden pohjille ja reunoille. Itse käytin kahdeksanreikäistä silikonivuokaa, jonka onkaloita ei tarvinnut sutia voisulalle ennen taikinointia.

Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon tuorejuusto, Punatähti ja sokeri. Hämmentele täyte sileäksi ja jaa se tasapuolisesti kaikkiin piparipesiin. Äläkä nyt mieti riettaita siellä :-)

Mynttää loput kaksi taikinapalaa yhdeksi ja kauli se levyksi. Ota levystä muotilla kahdeksan kipaletta muffinssivuoan koloihin mahtuvia pipareita ja asettele ne varoen muffinssien kansiksi. Kansipipareiden muoto on vapaavalintainen, omaan versiooni painelin tietty tähtiä.

Paista muffinsseja noin 20 minuutin ajan. Anna herkkujen rauhoittua tovi uunista ottamisen jälkeen ennen kuin vapautat makoisat toverit silikoniahdingostaan.

Piparikuumetta podetaan muuten myös ehkä maailman parhaassa sarjisblogissa, jossa on niin ikään vaikeuksien kautta väkerretty hurmaavia sauruspipareita!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Tämähän kuulostaa upealta! Tulis käytettyä sitä vodkaista Punatähteäkin, joka on jo jonkin aikaa makuuntunut jääkaapissamme. Tässä taloudessa kun nuo viinakset eivät oikein mene kaupaksi juotavassa muodossa. Leivontaan ja jälkkäreihin niitä kyllä mielelläni käytän.
Kannattaiskohan Punatähteä muuten lurauttaa glögin joukkoon?

Saanel kirjoitti...

Siis aivan mieletön vinkki, kiitos!
Nämä ovat aivan oivat seuralaiset meidän erikoisille joulutortuille.

Jaan normaali torttuneliön kahtia, voitelen munalla ja toiselle puolikkaalle myös hieman raesokeria ja uuniin. Jäähdyttyä laitan niiden väliin kermavaahtoa ja luumuhilloa. On muuten hyvää.

ylimuuli kirjoitti...

Edelleen muistelen täällä Punatähden makua ja sommittelen sitä mielessäni muffinsseihisi... Muistelua hieman häiritsevät riettaat ajatukset, joiden pariin kannustamanasi ajauduin ;-D

Välispiikki kirjoitti...

Matleena, lämmitetty Punatähti käy kyllä glögistä ihan ilman lisukkeitakin, on siinä niin jouluinen maku! Hyvää se on kylmänä snapsinakin :-)

Saanel, erikoiset joulutorttunne kuulostavat erikoisen hyviltä!Luumu-kerma-combo vaan ON toimiva.

Muuli, työtuomioistuimen suhtautuminen tähtimuffareihin oli hyvinkin suopea. Heille vinkkasin, että Punatähden puutteessa elävät (riettaat aatokset ovat aina seuranamme!) voivat korvata täytteeseen tarvittavan jouluisen mausteviinan vaikkapa glögillä ja tuhdilla tupsauksella kanelia.

satujatar kirjoitti...

Vai tällainen siitä sitten tuli. Varmasti hyvejä. Saako näitä vielä joulun jälkeen?

Välispiikki kirjoitti...

Satujatar, tehhään joulun jäläkeen uus satsi :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...